Alex Scolnick за новия албум на TESTAMENT  

Posted by Svuio in ,


Китаристът на TESTAMENT Alex Scolnik отговаря на въпроси отнасящи се за новия албум The Formation of Damnation

Какво сравнение можем да направим с предишните албуми на TESTAMENT?


Съвсем честно смятам, че този е най-добрият. Не подценявам останалите, но смятам, че този е най-силният от гледна точка на продукция, песни и свирене. Чувствам, че свиря много по-добре както и всички останали. Не го усещам като повторно събиране, а като един напълно нов проект.

Беше ли трудно да се върнеш към този стил на свирене след толкова дълго отсъствие? Изглевда трудно да се пренастроиш от джаз импровизации към рок/метъл.


Трябваше да го направя. Джазът е деликатен процес, изискващ концентрация и чувствителност. Металът е въпрос на скорост и агресия, пълната противоположност на деликатната чувствителност. Но не виждам причина да не се занимавам и с двете. Разбира се трябваше да се отдам напълно на джаза за някоколко години, за да достигна това ниво. Свиренето на метъл обаче се върна много бързо и се чувствам по-добре откогато и да било. Имам елемнти и от двата стила в себе си и не виждам причина да не свиря и в двата.

Какво е да работиш с Paul Bostaph в сравнение с другите барабанисти на TESTAMENT?


За изминалите няколко години имахме няколко наистина чудесни барабанисти, мога да преброя пет и беже чудесно да работя с всички тях. Но сега с Paul наистина имам чувството, че той е човекът. Истинско удоволствие е да работиш с него. Има чудесно звучене и отлична техника. Смятам, че феновете ще бъдат щастливи. Знам, че ние сме!

Албумът излиза официално на 29 април.

P.S. Неофициално преди малко преслушах албума, наистина е невероятен!

0 Какво мислиш?

Какво мислиш?

Абонамент

 

Email абонамент

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Архив

Free Blog CounterEnglish German Translation
Блог класация