Интервю с Coen Janssen от EPICA  

Posted by Svuio in ,


EPICA ще участват в специално шоу Classical Conspiracy на 14 юни в рамките на Miskolc International Opera Festival в Унгария. Групата ще изпълни класически произведения от Верди, Моцарт, Дворак, Прокофиев и Вивалди както и симфонични версии от собствените им песни. Кейбордистът Coen Janssen даде интервю по този повод предоставено от организаторите на събитието.

Какво беше първото нещо, което си помисли когато ви поканиха на този фестивал?



Първоначално си помислих, че това е голяма възможност за нас, но и голямо предизвикателство, което изисква огромно количество работа. Но на кой му пука от малко работа, ако може да свири със симфоничен оркестър и хор?

EPICA са свирили само в един класически концерт досега, при това за кракто. Можеш ли да ни кажеш нещо за това? Какви чувства изпитваше свирейки с оркестър и хор.

Онзи път беше много по-лесно отколкото сега защото бяха само четири песни. Оркестрирането беше направено от диригента и ние не трябваше да правим нищо. Беше добър първи опит от наша страна да свирим с концерт и хор. Научихме доста от това. Трябва да се концентрираш върху много неща. За мен беше и малко странно защото обикновено изпълнявам всичко на синтезатора си, а сега трябваше да свиря само на пиано или орган. Това, което ми хареса обаче беше когато започнеш да свириш и ти да си по средата на оркестъра и хора. Звукът е невероятен.

Тук е останалата част от интервюто.

0 Какво мислиш?

Какво мислиш?

Абонамент

 

Email абонамент

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Архив

Free Blog CounterEnglish German Translation
Блог класация