Най-добрите метъл албуми за Май  

Posted by Svuio in , , , , ,

1. IHSAHN - Angl


Първият соло проект на вокалиста на EPEROR беше добър, но този е още по-добър. В Angl има много прогресив елементи, но IHSAHN прокарва блек-метъл звученето през неговата призма, добавяйки много готик, death и традиционни елементи. Целият този мармалад се е получил много добре, добре пакетиран.

Вокалите на IHSAHN са ту мелодични, ту преминаващи до твърди крясъци. Mikael Akerfeldt от OPETH допринася с участието си в парчето Unhealer. Не може да се отрече и таланта на IHSAHN на китара, който се изразява в няколко много добри сола.

2. HAIL OF BULLETS - Of Frost and War


Death метъла и войната вървят ръка за ръка в Of Frost And War. Това е концептуален албум за битките на Източния фрон по време на Втората световна война. HAIL OF BULLETS свирят old school death метъл. Те вършат добра работа със смяната на темпото, така че албумът не звучи като една дълга песен. Текстовете са интересни и може да се научи нещичко от тях за историята.

3. ABYSMAL DAWN - Programmed To Consume

В Programmed To Consume ABYSMAL DAWN разширяват и усъвършенстват звученето си. Бруталният death метъл си е все така там, но с тежки бийтове и разцепващи китари. Включени са и елемнти на траш и блек метъл, което разнообразява музиката. Парчетата са от класически death метъл до малко по-спокойни темпово композиции с мелодичност в тях. На места се чува дори класическа китара.

Вокалите на Charles Elliot са достатъчно брутални, но понякога включва и блек метъл писъци.


4. KATAKLYSM - Prevail

KATAKLYSM също така се водят death метъл група, но в Prevail има елементи на толкова много други стилове, че е трудно да се опрдели с точност стилът. На мен лично тази смяна на темпото много ми харесва. От брутални и бързи песни, стилът се сменя до по-груув звучене, с по-бавно темпо.




5. ROYAL HUNT - Collision Course: Paradox II

Collision Course: Paradox II е типичен албум за ROYAL HUNT. В музиката им са включени много оркестрови елементи, използват струнни инструменти като цигулка, които придават дълбочина на атмосферата. Китарите са фантастични с невероятни сола. Рифовете са приятни и запомнящи се.

Новият вокал Mark Boals е чудесно попълнение за групата. Той има мощен глас с широк диапазон и емоция. Чуват се и доста добри бек-вокали. ROYAL HUNT не са толкова известни като KAMELOT например, но Collision Course: Paradox II може би ще промени това.

Майк Рам има две добри статии за този албум и концерта на групата на 11.05 в София тук и тук.

0 Какво мислиш?

Какво мислиш?

Абонамент

 

Email абонамент

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Архив

Free Blog CounterEnglish German Translation
Блог класация