Ревю: METALLICA - Death Magnetic  

Posted by Svuio in , ,

Излезе най-очакваният метъл албум за тази година, Death Magnetic на METALLICA. От вчера ЦЕЛИЯТ! албум се стриймва безплатно на официалната страница на бандата тук.

Неофициално имахме възможност да чуем целия албум още преди десет дни, а официално повечето от парчетата бяха качвани поетапно в сайта на групата. Дали това е най-добрият метъл албум в историята или е нов St.Anger? Определено нито едно от двете. Слушах всяко едно от парчетата по поне 50 пъти, а някои повече. Общо взето това е единственото, което слушам от десет дни насам. Затова ще си позволя да си изкажа мнението за всяко едно от тях.

1. That was just your life

Първата песен е като сбъдната траш мечта. Убийствени китари, здрави ударни и сравнително добър текст от James. Песента е малко повече от седем минути като единствения малък проблем като че ли са бас-барабаните, които на места идват в повечко. Като цяло страхотна песен за начало на албума.

2. The End of the Line


Тази песен излезе в работен вариант още миналата година, т.е. свиреха я по разни концерти. Още тогава звучеше добре, но сега са я изпипали до съвършенство или айде почти. Убийствени рифове през цялото време, дори не усещаш кога започваш да си тресеш главата. Тук тежките ударни са си точно на мястото. Нелош текст. И разбира се - солото, невероятна работа на Kirk.

3.Broken, Beat, and Scarred

Тази песен ти навява спомени за класическата METALLICA. Яки рифове и отново добро соло. Чудесно парче, ако имаш нужда от нацепване на тиквата.

4. The Day That Never Comes

Това беше първия сингъл от албума вече има и клип към него. Противно на смесените мнения, които се завъртяха аз останах впечатлен от тази песен, която е в стила на One, Sanitarium и Fade To Black. Това, което я отличава е, че е различна от всички останали в албума. Не случайно е избрана за първи сингъл, защото това е радио песента от албума, която може да се слуша от почти всеки. А какво да кажем за финала? Ами Kirk просто кърти мивки и умивалници.


5. All Nightmare Long

О, мамка му! С това направо ме отнесоха! Най-доброто парче за мен от албума! Извинявам се ама тия минават 40-те, а са все още толкова бързи. Убийствено бързи! Ако изсвирят това толкова бързо и на живо спокойно мога да се самоубия от кеф. Страхотни вокали и отново мивките и умивалниците на Kirk. Lars също се справя добре. Не съм си и мечтал да извадят толкова класическо траш парче на тези години. Пълно десет за тази песен!

6. Cyanide

Първото парче, което изсвириха на живо. Тук за пръв път чуваме по осезаемо баса на Rob. Значително по-спокойно парче, което като е ли ти дава почивка преди края.


7. The Unforgiven III


Личната песен на James в албума написана изцяло от него, включително и солото, което ме разби от кеф. Чудесен текст. За първи път в песен на METALLICA чуваме клавишни, пианото започва с цели 30-секунди и точно когато си се настроил да бъде така през цялото време идва чудовищен риф, който те събужда. Невероятна вариативност от мелодии, чудесно навързани една с друга. Това парче ясно показва таланта на Jаmes и не мога да не го призная, макар че всички го знаем.

8. The Judas Kiss

Тук най-впечатляващ е припевът, страхотна мелодия. Текстът също е интересен. Като цяло една нелоша песен.

9. Suicide and Redemption


Тук няма какво толкова да се говори. Най-накрая имаме нов инструментал, повече от десет минути. Просто се облягаш назад и се наслаждаваш.

10. My Apocalypse

И за финал получаваш като десерт нов класически траш в стила на Ride the Lightning. А солото тук е размазващо.

И така нека обобщим. METALLICA се завърнаха! С гръм и трясък! Убийствен албум връщащ ги най-добрите им години или поне доближаващ ги до тях. Класика с ново звучене. Най-впечатлен съм от завръщането на Kirk в най-добрата му форма, Lars се справя добре, James си е класа. Очаквах малко повече от Rob, в смисъл да има по-голяма роля, но той си върши перфектно това, което се изисква от него.

Ако трябва да дам оценка слагам 9/10 от уважение към класиките от 80-те.


0 Какво мислиш?

Какво мислиш?

Абонамент

 

Email абонамент

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Архив

Free Blog CounterEnglish German Translation
Блог класация