PARADISE LOST записват нов албум  

Posted by Svuio


Готик-метъл иконите PARADISE LOST в момента записват нов албум, който ще е продължение на изключително успешния In Requiem от 2007 г. Вокалистът Nick Holmes коментира:

"Този албум, който още е неозаглавен ще съдържа около 10 песни с имена като First Light, As Horizons End, Faith Divides Us, Death Unites Us, Frailty и My Last Regret - подлежат на промяна без предизвестие!

Много сме щастливи от работата с Rhys Fulbers по последния ни албум, но след като работихме заедно по 3 албума, решихме, че е време за нова насока. След като видяхме работата, която свърши по Anatomy Of Melancholy" Live DVD решихме, че Jens Bogren е точният човек. През февруари отиваме в Швеция за началото на записите на албума в Fascination Street Studios, Йоребро.

Засега нямаме постоянен заместник на Jeff, но що се отнася до албума, ударните части ще бъдат изпълнени от друг швед - Peter Damin. Швеция отглежда едни от най-добрите музиканти в света и Peter не прави изключение, наистина се радваме, че ще работимс него по новия албум.

Нагласата ни този път е насочена към това да бъдем още по-тежки, по-тежки и от последния път. Жизнено важно е да не губим досега с музикалното ни пътуване през последните 20 години. Нашата музика може и да е имала различни лица, но винаги е била "мрачна" и новия албум няма да е изключение. Музикално и като текстове.

Записването на нов албум винаги е било вълнуващо, никога не сме се отегчавали от композирането на музика и за мен това е по-добрата страна на това да си в група. Всеки албум е като изпитание за нас да се подобряваме и да бъдем различни спрямо всики останали. Стремим се към максимално възможния готик метъл албум и това няма нищо общо със сегашните тенденции на "романтика и рози". Трябва да е музика, която да те убие."

През тази година Paradise Lost празнуват 20-годишен юбилей и за да го отбележат подобаващо направиха няколко специални концерта с приятелите си от My Dying Bride и Anathema. Бандата издаде и умопомрачителното The Anatomy Of Melancholy” live DVD.

Източник: paradiselost.co.uk

2 Какво мислиш?

А дано смяната на насоката не се окажа фатална :) А иначе изявлението, че искат да стават по-тежки, звучи добре :)

Да, определено звучи добре! :)

Какво мислиш?

Абонамент

 

Email абонамент

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Архив

Free Blog CounterEnglish German Translation
Блог класация