LACUNA COIL - Shallow Life (ревю)  

Posted by Svuio in , ,


Shallow Life е петият студиен албум на най-известната италианска метъл банда. Тавата излиза на 20 април, но от няколко дни може да се слуша в MySpace.

От гледната точка на човек, който предпочита по-твърдият период на групата, някак си не ми се връзва определено поп звученето на групата в този албум. Няма как да се отрече, че от време на време има проблясъци от гледна точка на китарите, но за съжаление са твърде редки.

Shallow Life може и да се хареса на феновете на Еvanescence и Avril Lavigne, но е далеч от звученето ала Paradise Lost, с което пробиха. Да си признаем - няма нищо готик в този албум. По-голямата част от парчетата са толкова MTV насочени, че чак да ти се догади. Само чуйте парчета като Unchained, I Like It, I Won't Tell You и Survive и ще разберете за какво говоря.

Има две-три парчета, които стават за слушане като Not Enough и сингъла Spellbound, но това хич не е достатъчно за група от подобен ранг. Наскоро Cristina Scabbia беше казала, че тези, които не харесват музиката им (разбирай новата) могат да вървят на майната си. Ами аз точно натам ще се запътя :)).

Като цяло албумът е слаб, кофти композиции, кофти текстове, никаква оригиналност и като, че ли е насочен изцяло към американската пубер-тийн аудитория. И как да е иначе след като е продуциран от Don Gilmore работил с Linkin Park и хъ-хъ Avril Lavigne. Оценката ми? American Idol!

Траклист:

01. Survive
02. I Won't Tell You
03. Not Enough
04. I'm Not Afraid
05. I Like It
06. Underdog
07. The Pain
08. Spellbound
09. Wide Awake
10. The Maze
11. Unchained
12. Shallow Life

2 Какво мислиш?

Няма как да не се съглася... Още по-зле е от Karmacode... Жалко, просто е жалко... А ми бяха толкова любима група... Не бих казал, че първите им неща са ала Paradise Lost, но пък и нямат нищо общо с това сега...
Ако трябва да оценя албума на първо слушане (затова и не бързам, че само един път го слушах през myspace-a), ще е нещо между 2 и 3 :)

Аз все пак им давам някакъв шанс докато излезе албума с високо качество, че това от MySpace си ебало маа, ама не виждам как черното ше стане бяло, най-много леко да посивее :).

Какво мислиш?

Абонамент

 

Email абонамент

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Архив

Free Blog CounterEnglish German Translation
Блог класация