GUANO APES се завърнаха! Грандиозно!  

Posted by Svuio in ,

Една от най-популярните алтернативни рок групи през последните десет години - GUANO APES, изнесе впечатляващ концерт в София в събота вечер. Съвсем наскоро обединилата се група, която тъжно, тъжно се разпадна през 2005г. ни показа, че който може си го може. София беше една от първите дестинации на Sandra и компания и се постараха да ни отнесат главите. Мамка му, подобна публика заслужава!

Изненадващо или не, зала Универсиада беше пълна до козирката. Този път нямаше организационни проблеми и всичко започна навреме. Когато подгряващата българска група Field започна участието си, голяма част от феновете вече бяха по местата си. За пичовете от Field няма какво толкова да се каже. Свириха прилично, свършиха си работата и толкова.

Малко след 21ч. започна и сетът на GUANO APES. Ей така без интро, без величествени мелодии, без ефекти. Просто се качиха и почнаха резачката. Началото беше поставено с You Can't Stop Me, което беше достатъчно за маниаците долу да се почнат веднага. Честно казано отдавна не съм чувал толкова шумна публика в зала. А още на петото парче залата имаше причина да се срути - Open Your Eyes. За мен тази песен е по-голям хит от Lords of the Boards, но пита ли ме някой :). Със сигурност обаче имаше поне хиляда души от общо над 3000, които мислиха така. Много подходящо решение да я изпълнят в началото на листа. Последваха редица култови изпълнения на други хитова на бандата (виж сетлиста по-долу), които не оставиха тълпата да кротува и за миг.

Макар и да не са най-добрите музиканти, които съм чувал Guano Apes имат нещо по-специално в себе си. Може би това е запомнящия се глас на Sandra Nasic, която пее нелошо и на живо. Най-важното обаче при нея е контактът с публиката. Изключително присъствие на сцената, нещо достойно оценено от българската публика. Топлото посрещане беше оценено по достойнство и от групата, която не спираше да благодари и даде най-доброто от себе си. Когато са планирали концерта си в София Guano Apes едва ли са очаквали подобно нещо, но си го получиха. С лихвите!:)

Трябва да споменем, че от време на време за някои песни се включваше и втори китарист, наречен Алберто, това е всичко, което знаем за него. Освен това е и луда глава. Пича си спретна чуден stage diving като публиката го поразходи до пулта и обратно. На ръце!

За финал какво да кажем - култова банда, чудна публика, страхотен концерт! Толкова!

Сетлист:

You Can't Stop Me
Money & Milk
Quietly
Do It Again
Open Your Eyes
Pretty in Scarlet
Stay
Candy Love
Diokhan
Dick
Underwear
Break the Line
Allies
Hives Song
Sorry
Scratch the Pitch
Sing That Song
Big in Japan

All I Wanna Do
Lords of the Boards

2 Какво мислиш?

lud koncert ! V zamunda go ima ka4en !

nqkoi ako ima taz hives song da mi q prati na skype d.e.n.z.0 pls ili daite link nz u a

Какво мислиш?

Абонамент

 

Email абонамент

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Архив

Free Blog CounterEnglish German Translation
Блог класация