AMORPHIS - Skyforger (ревю)  

Posted by Svuio in , ,

Skyforger е третият студиен албум на финландските метъл богове AMORPHIS и е третия с вече не толкова новия вокалист Tomi Joutsen. И групата отново е свършила страхотна работа....

Всеки, който смята, че Amorphis се повтарят не може да греши повече от това. В този албум финландците отново са свалили тоналността с още някое и друго ниво. Ниските пасажи са повече дори и от Silent Waters. В същото време групата е усъвършенствала до безкрайност композициите си. Получава се изключително комбиниране между вокалните способности на Joutsen и пристрастяващите мелодии излизащи от пръстите на Esa Holopainen.

Чудесен пример за това може да бъде намерен в припева на отварящото парче Sampo. Финия и приятен преход към мрачна централна част в същото парче е още един пример за способността на Amorphis да контролират атмосферата и усещането. Всъщност във всяка една песен може да се намери нещо, която я отличава от останалите като сантименталното звучене в Sky Is Mine или агресивната натура в Majestic Beast. Или пък бавната и непрекъснато повтаряща се, но интригуваща тема в My Sun. Имаме и идеалната балада в лицето на Course Of Fate както и страхотен дуел между китара и флейта в последната ‘From Earth I Rose. Всяка една песен е убедителна и като резултат се получава балансиран албум, който превежда слушателя през различни емоционални състояния.

Някои може и да кажат, че Amorphis са омекнали прекалено много, но за мен те просто са се извисили до най-висшите нива на метъл сцената. Skyforger е идеално продуциран мелодичен метъл албум с прогресивни и death елементи. Резултатът е произведение, което в никакъв случай не звучи твърде полирано , още по-малко пък комерсиално. Не знам дали този албум може да се нарече шедьовър, но е поредната добре свършена работа от финландците.

Оценка: 9/10

Тракслист:

01. Sampo
02. Silver Bride
03. From The Heaven Of My Heart
04. Sky Is Mine
05. Majestic Beast
06. My Sun
07. Highest Star
08. Skyforger
09. Course Of Fate
10. From Earth I Rose

Издаден на 29 май от Nuclear Blast.



2 Какво мислиш?

Много е добър. Слушам го вече 4-5 дни и наистина е много добър

Agreed.

Какво мислиш?

Абонамент

 

Email абонамент

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Архив

Free Blog CounterEnglish German Translation
Блог класация