James Hetfield за турнетата и композирането  

Posted by Svuio in ,


Легендарния фронтмен на METALLICA James Hetfield, който вчера навърши 46 години даде интервю за предаването Newsbeat на BBC. Ето акцентите от него:

Как върви турнето?

На път сме вече около година. Остава ни още една. В момента е пикът в Европа. Участваме като хедлайнери на много летни фестивали тук, след това се връщаме в Щатите. Ще ходим и в Южна Америка. Ще се върнем пак и в Европа. След това ни чака Япония както и още няколко азиатски участия. Накрая е Австралия и след това ще видим какво ще стане.

Британските фенове по-различни ли са от останалите по света или няма разлика?

Има различия и прилики, които са характерни за всеки фен на планетата. Когато говорим за феновете аз забелязвам предимно тези на Metallica защото съм в тази група. Така, че това, което предимно казвам е, че феновете на Metallica са най-верните от останалите. И когато отидат на концерт те дават 110% от себе си точно както нас. Те са на друго ниво. Поведението им е различно според културата им, например в Япония са кротки, докато в Мексико са като зайци.

Пишеш ли нов материал когато сте на път или го правиш след като свършат турнетата?

И двете. Като водопад е. Понякога се случва, понякога не. Понякога докато сме на път идеите просто потичат и не можеш просто да го изключиш. Ако съм в настроение ще излезе нещо наистина добро. Ако не съм в настроение пак ще излезе нещо добро. Ако обаче съм по средата ще изчакам докато дойде някое от горните две чувства. Или пък ако имам наистина добро звучене в репетиционната ще излезе някой страхотен риф.

Останалата част от интервюто тук.

По-долу James получава торта в лицето по време на Sonisphere festival в неделя.


0 Какво мислиш?

Какво мислиш?

Абонамент

 

Email абонамент

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Архив

Free Blog CounterEnglish German Translation
Блог класация