MEGADETH - Endgame  

Posted by Svuio in ,

Новият албум на траш легендите Megadeth “ENDGAME” е повратен момент в кариерата на Дейв Мъстейн и на самата група. С този албум, втори за Roadrunner Records, се затваря кръга за групата, която не само постави нормите на метъл музиката но и ги дефинира.

“След като димът около промените в състава и смяната на лейбъла се надигна, знаех че ще е изключително трудно да се възвърне уважението на хората към бандата.”, споделя Мъстейн за Megadeth след така наречения „класически” състав. „Почти толкова трудно, колкото да обърнеш боен коран, или самолетоносач.”

Мисията изпълнена с “ENDGAME”, който е толкова екстремен, колкото всеки останал албум на Megadeth. Емблематичната песен “Head Crusher” не само ще събуди старите фенове, но и ще доведе нови последователи, готови да поставят Мъстейн и компания в челните позиции на съвременната метъл сцена.

Megadeth е група, уповаваща се на огромен музикален талант и майсторство. Групата има почти 25 милиона продадени диска по цял свят, а албуми като „Killing Is My Business…And Business Is Good!”, „Peace Sells…But Who’s Buying?” , „So Far…So Good…So What?” и „Countdown to Extinction” остават едни от най-големите метъл класики. След изключителния комерсиален успех на “Youthanasia”, “World Needs a Hero”, “The System Has Failed” или дебюта им за Roadrunner, “United Abominations”, Megadeth остават един от лидерите на метъл сцената.

„Всичко това беше един добър урок за нуждата да следваш сърцето си.” казва Дейв за творческия процес за създаването на “ENDGAME”. „Благодарен съм, че имаме фенове, които ми позволяват да разтворя напълно крилата си, що се отнася до музиката, която правя.”

На този етап Дейв Мъстейн няма нужда да се доказва повече. За да направи албума, който иска, Мъстейн построява собствено звукозаписно студио в покрайнините на Сан Диего, Калифорния. Студиото се казва “Vic’s Garage”, кръстено на скелета талисман на групата. Поводът за построяване на собствено студио е прост, според Мъстейн: „Последния път, когато бяхме в студио, беше прекалено скъпо, прекалено екстравагантно и арогантно и мисля, че ни направи малко мързеливи.”

Анди Снийп, водещ метъл продуцент, работил с Killswitch Engage и Machine Head и сътрудник на Megadeth от United Abominations, се завръща зад пулта. Резултатът от колаборацията е един убийствен албум. Част от новата се енергия на групата се дължи на появата на китариста Крис Бродерик. Заедно с него, барабаниста Шон Дроувър, басиста Джеймс ЛоМензо и Дейв Мъстейн, Megadeth са в най-стегнатия си и силен състав от години насам.

Megadeth ще се завърнат със смазващия си нов албум “ENDGAME” (Virginia Records / Roadrunner Records) на 14 септември.

0 Какво мислиш?

Какво мислиш?

Абонамент

 

Email абонамент

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Архив

Free Blog CounterEnglish German Translation
Блог класация