Интервю с Tom Araya от SLAYER  

Posted by Svuio in ,

Miami New Times наскоро направи интервю с басистът и вокалист на траш легендите SLAYER, което ви предлагаме с незначителни съкращения. Акцентът разбира се е новия албум World Painted Blood, който очакваме през септември.

За новия ви албум Rick Rubin се води "отговорен продуцент". Какво означава това? Доколко той е въвлечен в звукозаписния процес?

Той наблюдава какво правим и казва "да" или "не". Самото продуциране той остави на Greg Fidelman, който върши страхотна работа. Веднъж след като приключим работата в студиото, имаме завършен микс ще го изпратим на Rubin просто да го чуе, а не за мнение от негова страна.

Как се спряхте на Glen Fidelman като актуален продуцент на новия ви албум?

По-скоро той се спря на нас. Разбрал е, че работим по нов запис и си е казал ОК (смее се). Обикновено така си намираме продуценти. Rubin ни каза: Хей, този тип е готин, работете с него. Невероятен е, добре организиран и си разбира от работата." И наистина е така. Знае как да сглоби нещата и как да изкара това, което ние искаме като група. Той извлече класически Slayer от нас и звучи страхотно.

Обикновено влизате в студиото с готовите песни, но този път прекарахте доста време за пре-продукция в него. Защо се получи така този път?

Всъщност започнахме записите през октомври миналата година. Jeff (Hanneman) имаше три готово песни. Записахме ги и се чувствахме много добре заедно. Трябваше да направим турне в Северна Америка през януари, но не стана защото всички се чувстваха добре в студиото с Greg. И тогава решихме, че започваме записи след европейското турне.

След като влязохме отново в студиото Jeff и Kerry (King) имаха по 4-5 песни всеки и започвахме да ги сглобяваме. Докато работихме по ударните, Jeff се прибра вкъщи да работи по нов материал докато останалите от нас довършвахме започнатото. Същото се получи и с Kerry. Когато той приключи с неговата част се прибра у дома и продължи с нов материал, след което се върна в студиото и го изсвири на Dave (Lombardo). Много от песните научихме и сглобихме в студиото вместо да ги репетираме преди това.

Спомена също, че процесът е бил някак си по другарски този път.

Така беше, да. Музикално това се отнася за тях тримата. Аз се включих с малко китарни партии. Но обикновено всички стоим заедно и казваме това става, а онова не. Постигаме консенсус дали ни харесва или не и продължаваме напред.

Този път обаче имах идеи, които представих на Jeff и той ги включи в песните. Всеки от нас има своя принос. Май се получи така защото отидохме в студиото не толкова подготвени, нали се сещаш? Трябваше да отидем в студиото и да завършим нещо преди лятото.

В такъв случай кога приключиха сесиите?

Свършихме седмица преди петте концерта с Megadeth в Канада. После репетирахме една седмица. В момента сме заедно с Manson на Mayhem tour.


Новите ви парчета са като завръщане към 80-те както ти самия казваш, почти с пънк-рок енергия. Откъде се взе всичко това?

Дойде ни отвътре. Не си казваме, че този албум ще звучи еди как си. Просто записваме песните и толкова. Няма план, просто го правим и когато свършим е такова каквото е. Караме го ден за ден.

Как решавате, че е време за нов албум?

Всъщност не го правим (смее се). За този Jeff Имаше три готови парчета, които той свиреше на всички и мениджъра ни каза:"Мамка му, защо не запишете нов албум след като тези песни се появиха толкова бързо." Така, че обикновено нашия мениджмънт го решава. "Пичове готови ли сте да запишете нов албум?" Общо взето така се случва през цялата ни кариера.


Кои са любимите ти песни от албума?

Kerry записа няколко наистина добри. Това не значи, че съм предубеден по отношение на Jeff, който има невероятни творчески способности от музикална гледна точка. Той има наистина добри парчета в този албум. Има няколко песни, които са по-различни от това, което сме правили досега, но са си все Slayer, нали се сещаш. Имат си мелодия и чудовищна динамика.

Като цяло албума е чудесен, а ние се стремим всяка една песен да е добра, а не само една.

Какво смяташ за изтичането на песните ви в Интернет? Psychopathy Red се върти вече близо година.

За тази няма проблеми, ние я качихме в Интернет. Беше нещо, което направихме за Европейското ни турне. Хората си дават парите за билети за нашите концерти и искахме да им дадем възможността да си я свалят.

Защо избрахте точно тази?

Най-близо е до това, което правим като групата Slayer. Стават 30 години вече откакто се занимаваме с това. И тази песен показва на хората, че ние все ояе сме Slayer. Нищо не може да промени това.

Какъв нов материал свирите на Mayhem Festival?

Само Psychopathy Red. Имахме намерение да свирим повече, но размислихме. Това е песента, която е в Интернет, така че свирим нея. Имаме наистина добри парчета, които не искаме да показваме все още.

Какво има в менюто на Slayer?

Бира. Бира чипс и плато с деликатеси, Тези неща не се променят.

0 Какво мислиш?

Какво мислиш?

Абонамент

 

Email абонамент

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Архив

Free Blog CounterEnglish German Translation
Блог класация