Страхотно шоу за 25 години на сцена от МИЛЕНА СЛАВОВА  

Posted by Svuio in , ,


Снощи се състоя големият концерт по случай 25-годишнината на сцена на МИЛЕНА СЛАВОВА. Шоуто организирано от Sofia Music Enterprises предложи страхотно изживяване на всеки, който поне малко се е докосвал някога до българска рок музика. Зала Универсиада се пръскаше по шевовете и всеки един от музикантите се постара да даде максимума от себе си. А какви музиканти само - АТЛАС, ХОЛЕРА, КОНКУРЕНТ, БТР, АХАТ, ЕРА, РЕВЮ, УИКЕДА, Васко Кръпката и кой ли още не.

Концертът започна малко след 19ч. когато на сцената се качиха АТЛАС. Три минути по-късно публиката избухна за първи път защото прозвучаха първите акорди на Кукла, а на микрофона застана самият Дони. Още тук се видя, че който си може си го може. Следващите по реда на номерата бяха ХОЛЕРА и КОНКУРЕНТ с по две парчета.

Хубавото беше, че паузите между изпълненията на групите бяха от по две-три минути колкото да слязат едните и да се качат другите и да си включат кабелите в инструментите. ОБРАТЕН ЕФЕКТ направиха традиционното си шоу с Ще й бия шута и Моля ви Мадам. Третото им изпълнение беше и първото за МИЛЕНА за вечерта. Появата и на сцената естествено предизвика невъобразима еуфория в залата, а песента, която направиха с Обратен Ефект беше Така си се събрахме.



Началото на основната част на концерта, а именно изпълнението на Милена започна с Митко Кърнев от Д2, а двете парчета изпълнени с него бяха Тъпота и Сън. Последва и кулминацията когато на сцената се качи и сегашният състав на Ревю начело с Васил Гюров. Точно тук Милена разкри пълният си потенциал. Определено си личеше, че се чувства най-комфортно редом до Васко и пеенето й беше на изключително ниво. Прозвучаха класики като Шарената сянка, Ала-Бала и Директор на Водопад.



Дойде ред на сцената да се качи и Кирил Маричков с когото Ревю направиха 200 с два баса, макар и да липсваше третия Денис Ризов. Дойде време за нова смяна на караула и на сцената се качиха Наско и БТР, които започнаха с класиката на Щурците Вкусът на Времето и естествено Маричков свири с тях. Феновете направо изтрещяха когато прозвуча Дюн, а БТР завършиха с друг голям техен хит - Море от Любов.



Когато на сцената се качиха АХАТ, концертът сякаш отиде в друго измерение. Просто тази група е толкова качествена, че човек се чуди какво ли би станало, ако се бяха родили някъде другаде. Легендите на твърдата българска музика подобаващо бяха избрали Дървото и Черната овца, за да почетат Милена. Звезди определено беше решил да го чуят в небесата. Всеки, който беше снощи там или някога е слушал Ахат на живо знае за какво иде реч. Групата има невероятен контакт с публиката и за момент сякаш забравихме за какво бяхме отишли там.



Една от изненадите на вечерта беше изпълнението на ЕРА, заедно с Амебата и Фънки, който направи страхотно шоу. Видяхме и Уикеда, които направиха страхотно шоу и чухме за пръв път песен записана с Милена, и Васко Кръпката.

Разбира се, основното ястие на вечерта беше самата Милена Славова. Тя се постара да даде най-доброто на което е способна, а то е много. И го получихме. Чухме най-големите й хитове. Имаше специален акустичен сет само с две китари където прозвучаха класики като Робърт, Ад, Истина, Inside Me. Последва и т.нар. тежък сет където Милена свири със сегашната си група.

На няколко пъти към публиката хвърчаха презервативи защото самата Милена беше посланик на Националната Анти-СПИН кампания, под чието мото премина и концертът. Като обобщение можем да кажем, че когато някой се е задържал 25 години на сцената то определено има защо. Милена Славова доказа за пореден път, че е един от топ изпълнителите в България. Самият факт, че най-големите имена от нашата сцена приеха без капка колебание да я почетат.

Разбира се, най-голямата оценка за творчеството на един музикант е неговата публика. А публиката вчера изпълни залата до козирката, сякаш беше дошла някаква чуждестранна звезда. Е, чужденци нямаше, но Милена и сие показаха, че в много отношения не им отстъпват по нищо, нещо с което вярвам ще се съгласите.

Не ни остава нищо друго освен да благодарим за този концерт и да пожелаем на Милена да направи и 50-годишен юбилей. Ние ще сме там!

Сетлист:




Още много снимки тук.



1 Какво мислиш?

И аз съм фенка отдавна на невероятната Милена. Преди време си мислех, че тя има глас само за нейните песни, но откогато пя на едно от фирмените ни коледни партита, съм убедена, че тя има СТРАХОТЕН ГЛАС за всякакъв рок и евъргрийни и невероятен потенциал.

Какво мислиш?

Абонамент

 

Email абонамент

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Архив

Free Blog CounterEnglish German Translation
Блог класация