Dave Lombardo: Горд съм с World Painted Blood  

Posted by Svuio in ,


Барабанистът на SLAYER Dave Lombardo даде интервю за About.com. Предлагаме ви по-интересното от него.

Подходи ли по-различно от обикновено при записването на барабаните за този албум (World Painted Blood)?

Да. Първото нещо, което направих когато започнахме репетициите беше да махна най-големия и най-малкия том-том. Така комплекта намаля от 11 на 9 части. По този начин подходът ми към песните се промени. Трябваше да мисля какво ще излезе от ударната част. Наистина трябваше да се фокусирам над това. Мисленето ми се промени. Направих ударни части, които не биха се получили по друг начин.

Толкова много банди имат доста стерилно и изкуствено звучене на ударните. Твоите звучат по-естествено.

Това опредлено се отнася към албуми като Reign In Blood, South Of Heaven и Season In The Abyss където няма компютърна намеса в миксирането. Запазихме това и за този запис. Заложихме на чистото изпълнение. Нещата бяха запазени колкото се може по-чисти и това се вижда в албума. Можете да чуете леки почуквания с палките ми в края на песните, можете да ме чуете да дишам. Нещата не са полиране. Страхотно е. Много се гордея с този запис. Горд съм така като бях след излизането на Reign In Blood, South Of Heaven и Season In The Abyss. Тук се гордеех още от началото когато започвахме репетициите с основите каквито са барабаните. Усещах, че има удивителна химия не само между нас, но и с продуцента Greg Fidelman. Чудесно е да можеш да се гордееш с нещо още от самото начало, а не след като си го издал и очакваш реакцията на публиката. Знаех, че има нещо специално още в зародиш.

Как измерваш успеха на един албум днес? Преди това означаваше да е платинен или златен, но с всичкото това нелегално сваляне това броене вече не означава същото.

Без да се вглеждаме над нещата, които изброи, смятам, че реакцията на публиката когато свириш парчетата на живо е тази, която ти покава дали албума си струва или не. Сега когато отваряхме с World Painted Blood, реакцията беше много позитивна. Смятам, че обратната връзка от децата в интернет и дори в преста е също важна. Общо взето редица такива неща.

Преди не много отдавна се наложи да отмените концерт в Австралия. Оправи ли се гласа на Tom?

Да, той е добре. Взехме си почивен ден. Той загуби гласа си в Мелбърн, отменихме Аделаида на следващия ден и отлетяхме за Пърт. Тогава вече беше добре.

Трябвало е да импровизирате по време на концерта Мелбърн. Дори някои от песните сте ги направили като инструментали.

Всичките трябваше да направим инструментали. Имаше някакви хора, които дори не познавам и до ден днешен не ги знам кои са, които се изправиха и се опитаха да пеят Slayer без дори да знаят текстовете. Беше някаква шега. Не можеш да имаш друг певец без репетиции. Глупаво е. Не бях съгласен с това. Съчувствам на Tom, че загуби гласа си, но не трябваше да излизат други хора и да се мъчат. Поне момчетата можеха да се опитат да изпеят песните по техен си начин. И щяха да свършат по-добра работа. Не знам кой беше там, но беше ужасно, чак да те хване срам.

Цялото интервю тук.

0 Какво мислиш?

Какво мислиш?

Абонамент

 

Email абонамент

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Архив

Free Blog CounterEnglish German Translation
Блог класация