The Metal News Interview - VISION OF HOME  

Posted by Svuio in ,


The Metal News се свърза със сравнително младата като съществуване видинска група VISION OF HOME, които бяха така любезни да ни отговорят на няколко въпроса.

Представете групата и вас самите.

Ние сме група Vision of Home от малкия крайдунавски град Видин

Симеон Даньов (вокали) Денис Славчев (китара) 18 г Емо Ангелов (ударни) най-старшия 31 г, Таткото на всички (смях)

Каква е идеята зад името на групата?

Симеон Даньов: Името на групата е смесица чувствата и желанията ни за реализация и осъществяване на музикалните ни желания, а именно да подпомогнем с каквото можем връщането на славата на метъла по нашите земи.

Що за жица свирите или не се ограничавате в рамки?

Симеон Даньов: Ние свирим метъл, не мисля, че е нужно по-подробно описание, важно е хората да се кефят, както и ние също.

Колко често можем да ви засечем по участия в софийски клубове или в други големи градове?

Симеон Даньов: За момента аз и Денис сме освободени от ангажименти и честотата на участията ни зависят от Емо (барабаниста), който е работещ човек и трудно може да съчетава пътуванията по участия с работата си. Но ние разбираме това и го подкрепяме, защото сме група, едно цяло и вярваме, че всичко ще си дойде на мястото стига да има желание и доза късмет!
Как сте с авторския материал? Да очакваме ли скоро демо, EP или пък защо не цял албум?

Денис Славчев: Ами аз смятам, че сме много добре. От моя страна има страшно много идеи, които са в процес на обработка с останалите от групата.

Симеон Даньов: Имаме 5 готови парчета и работим по още толкова. Надявам се, че най-късно след началото на новата година, ще направим професионални записи.

С какво се занимавате освен с музика? Мислите ли, че някой ден ще успеете да станете професионалисти в истинския смисъл на думата, т.е. да си изкарвате хляба само с музика?

Симеон Даньов: Освен с музика се занимавам с приготовления за кандидат-студентски курсове. Прехрана от музиката е напълно възможна, но разликата е че няма как да стане с метъл в България, ако искате да изкарвате пари от музика ясно ви е какво трябва да се свири..

Емо Ангелов: През по-голямата част от времето си работя, защото за момента няма как да се изкарват пари в България с нашата музика и трябва да го приемем повече,като развлечение въпреки, че всеки от нас желае творчеството ни да е на първо място и да ни носи не само духовно удовлетворение, а и материални облаги. Разбира се това е възможно някъде извън нашите граници и се надявам това да стане някои ден!

Денис Славчев: Ученик съм в музикално училище и откакто се помня музиката е моят живот. От 6 годишен свиря на китара и смятам това да правя и до живот – да се усъвършенствам, колкото се може повече заедно с изключително добрите музиканти около себе си. В крайна сметка човек се учи докато е жив. Не смятам, че с този стил музика може да се изкара каквото и да било, защото България е ограничена в рамките на балканските ритми. Това е комерсиално от много години насам и се приема така от нашия народ, както се е приема рок и метъл музиката в другите страни, което малко изравнява качеството, но разбира се няма място за сравнение между поп-фолка и нашия стил. Живот и здраве, ще потърсим изява в чужбина, където се надяваме да оценят нас, идеите и творчеството ни.



Какво мислите за метъл сцената в България? Има ли достатъчно места където да се изявявате?

Емо: Има достатъчно места за изява, но трябва да има достатъчно хора, поддръжници на тази култура, които да дават на младите изпълнители възможност да докажат себе си, чрез желанието на публиката за нещо ново, интересно и качествено.


Симеон Даньов : Сцена има, но тя е толкова малка, че почти не се вижда, няма достатъчно голяма фен-база. В последно време изникват все-повече места за изява в София, но зажалост в провинцията нещата не са толкова добри.


Денис: Има достатъчно места, но по-известните изпълнители сякаш не желаят да допуснат млади таланти около себе си, сиреч пространство за реализация на нови групи. Може би от завист, може би от прекален нарцисизъм. Но така или иначе, когато се случи да излязат на една сцена с неизвестна група остават с пръст в уста. Не мисля,че трябва да има подобна завист, защото постоянно се раждат нови таланти, които изместват старите и трябва да съществува толерантност, все пак сме братя по стил музика и по култура.

Какво включва репертоарът ви от кавъри?

Симеон Даньов : За жалост трябва да се правят кавъри на известни групи, за да те вкарат в клуб последно време. Аз лично съм против свиренето на чужди песни освен, ако не е концерт в чест на дадената група или човек. Изпълняваме песни на Black Sabbath,Saxon,Deep Purple,Metallica,Steppenwolf, а стилът се изразява в thrash metal, heavy metal, rock, hard rock, blues.


Нека си представим, че сте на турне и можете да изберете да вземете един човек със себе си. Кой би бил той?

Емо Ангелов: Предполагам най-добрия ми приятел.

Денис Славчев: Майка ми.

Симеон Даньов: Никой, или по-малко вероятно приятелката си, но ще трябва много да си помисля преди това.


Пречат или помагат на музиката торентите, MySpace, YouTube и останалите социални мрежи?

Денис Славчев: Да Живеят !

Симеон Даньов: Всичко, което предлага и разпространява музиката и я доставя до феновете помага, сега така връзката група-фенове е много по-здрава и разстоянието между двете се скъсява драстично.

Емо Ангелов: Помагат разбира се, това е най-добрия и най-масовия начин за реклама и разпространяване. Колкото повече, толкова по-добре. Но винаги има неприятна жилка във всичко от страна на това, че пречи, когато даден изпълнител се реализира и желае да печели от продукта си, а това няма как да стане докато всичко е безплатно в интернет.


Нещо, което искате да кажете, но не ви попитах?

Емо Ангелов: Какво друго освен РОК ДО ДУПКА!!!

Денис Славчев: Ние сме един прекрасен екип, който ще прогресира в бъдещето въпреки, че винаги има проблеми, но се надяваме всичко да върви напред и нагоре! Дано все повече и повече хора станат фенове на истинското и стойностното.Това е нашата музика, тя идва от сърце и нека залее всички със силата си!!!

Симеон Даньов: Ще кажа само че на 29 ноември ще забием яко в Клуб Тукан! Всеки който иска да си прекара страхотно и да се събуди със схванат врат е добре дошъл!!!

Повече за групата на
www.myspace.com/visionofhome

VISION OF HOME ще свирят в клуб Тукан в столицата на 29 ноември.

Специални благодарности на Теодора Тошева.

0 Какво мислиш?

Какво мислиш?

Абонамент

 

Email абонамент

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Архив

Free Blog CounterEnglish German Translation
Блог класация