Най-очакваните метъл албуми за 2010г.  

Posted by Svuio in , , , , , , , , , , , , , , ,

2009г. си отиде и спокойно можем да кажем, че беше една от най-силните години за твърдата музика през новото хилядолетие. Вече обаче сме 2010г. и е време да погледнем какво ни очаква през тази. Като имена не се очертава да е по-добра от предходната, но като качество имаме всички основания да се надяваме на още една силна метъл година. Ето и групите, които се очаква да издадат нов материал.

ANGRA

Една от най-добрите групи от Бразилия успя да оцелее през миналата година и новият материал се очаква в средата на годината.

ANTHRAX

Заслужено или не Anthrax са част от голямата четворка на траша. Worship Music беше обявен още за миналата година, но така и не видя бял свят. Групата беше напусната от вокалиста Dan Nelson, който беше заменен (макар и неофициално) от добре познатия John Bush. Anthrax вече са потвърдили участие на редица големи фестивали, включително и на няколко Sonisphere заедно с Metallica, Slayer и Megadeth, така че очакваме и новата тава да бъде представена тогава.

BONDED BY BLOOD

Тези младежи от Щатите, които свирят класически траш ни впечатлиха страшно много с дебюта си през 2008г., така че сега тръпнем в очакване на надяваме се още по-добро продължение.

CAVALERA CONSIRACY

Когато братята Cavalera работят заедно няма как да не изкарат нещо добро. Затова и наследникът на Inflicted от 2008г. се чака с нетърпение.

DIMMU BORGIR

От групата бяха уволнени басиста Vortex и пианиста Mustis, но въпреки това Silenoz и компания работят активно над новия диск. Самото име на бандата е достатъчно, за да очакваме нова костотрошачка.

FEAR FACTORY

Fear Factory се събраха в половината от оригиналния си състав начело с китариста Dino Cazares. Mechanize вече е готов и трябва да излезе на 9 февруари. Албумът вече изтече по торентите и отсега получава много положителни критики.

FIREWIND

Гръцките ни комшии постигнаха повече отколкото някога са се надявали. И въпреки, че китаристът Gus G беше нает от Ozzy Osbourn той няма никакво намерение да приключва успешна група като Firewind и ние очакваме с нескрит интерес новия им диск някъде през лятото.


GODSMACK

Godsmack не са издавали нов албум от 2006г. и вече е крайно време да ни зарадват с такъв. Sully Erna обещава много агресивна музика без неща от сорта на Voodoo.

IRON MAIDEN

Може би най-голямото име за тази година. Никакви конкретни подробности не са известни освен, че легендите на британския метъл записват и вероятно новия материал ще излезе тази година.

KAMELOT

Продължението на Ghost Opera би трябвало да се появи през март и ако е поне толкова добро като него със сигурност ще бъде на върха на класациите в края на годината.

OZZY OSBOURN

Иконата Ozzy си има нов китарист (споменатия по-горе Gus G). Soul Sucka е предвиден за юни.

MESHUGGAH

Шведските машини MESHUGGAH нямат нужда от реклама. Макар и да не е потвърдено официално като нищо ще видим нов албум от тях, особено след огромния успех на Obzen от 2008г., който вече беше включен в няколко класации сред най-добрите албуми на десетилетието (което изтича в края на тази година)

MORBID ANGEL

Бандата не е издавала нищо ново от 2003г. насам, но сега имат нов договор с нов лейбъл и новата им резачка се очаква в следващите 12 месеца.

SCORPIONS

Sting In the Tail се чака през лятото. Историята на бандата е достатъчна, за да очакваме нещо качествено и този път.

SOULFLY

Другото отроче на Max Cavalera отново е супер активно и разбира се качествено. Засега новият диск има само работно заглавие - Omen.

THE DILLINGER ESCAPE PLAN

Последния албум на групата от 2007г. Ire Works получи много положителни отзиви, затова и следващия Option Paralysis се очаква с нетърпение. Тавата излиза на 23 март.

0 Какво мислиш?

Какво мислиш?

Абонамент

 

Email абонамент

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Архив

Free Blog CounterEnglish German Translation
Блог класация