Най-добрите метъл албум за Април  

Posted by Svuio in , , , , ,

Изминалият месец ни предложи няколко интересни заглавия, а ето и нашия за избор за най-доброто сред тях.

1. AC/DC - AC/DC: Iron Man 2

Месец преди концерта на AC/DC у нас излезе и soundtrack/best of компилацията към втората част на Iron Man. Няма как подобна подборка от вечни класики като Shoot To Thrill, Back In Black, Thunderstruck, T.N.T. да не изстреля дискът начело на нашата класация.

2. AVANTASIA- Angel Of Babylon/The Wicked Symphony

Супер работягата Tobias Sammet предложи не един, а цели два албума, излезли през звездния си проект AVANTASIA. The Wicked Symphony и Angel of Babylon са типични Power метъл опуси, точно такива каквито се очакват от Tobias. Сред гостите в проекта личат имената на Klaus Meine, Tim "Ripper" Owens, Sascha Paeth, Michael Kiske и много други. Няма нито едно парче от дват албума, за което да кажеш, че е много по-слабо или много по-силно от останалите, което ти позволява да си пуснеш двата диска и да ги излушаш от край до край.

3. BULLET FOR MY VALENTINE - Fever

Уелските звезди и този път не изневериха на себе си и предложиха качествено изпълнение, тяхно трето подред. Fever едва ли ще си спечели титлата "най-добър албум на BFMV", но със сигурност ще утвърди групата като едно от най-популярните имена в момента. Песните в него са добре написани, добре изпълнени, с хармонични китарни линии и разбиващи барабани, всичко това гарнирано с вокалите на Matt Tuck, който изглежда се е отървал от проблемите с гласните си струни. Единствения малък недостатък за по-хард феновете е лекото отстъпление от чудовищната агресия демонстрирана в Scream Aim Fire.


4. RATT - Infestation

Infestation е първият албум на хард-рок ветераните RATT от цели 11 години насам. Още с първото слушане дискът постига целта си - да избие представата за групата като някакъв далечен носталгичен спомен и да събуди феновете й в настоящето както и привличайки нови такива. За разлика от много други групи излезли от нафталина, Ratt успяват да достигнат до голяма степен звученето си от най-силните си години през 80-те.

5. SICK OF IT ALL - Based On A True Story

SICK OF IT ALL са в занаята вече 25 години и с Based On A True Story показват, че още са в най-добрата си форма. Макар и да не откриват топлата вода с този албум, той е достатъчно силен за феновете на хардкор жанра.

0 Какво мислиш?

Какво мислиш?

Абонамент

 

Email абонамент

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Архив

Free Blog CounterEnglish German Translation
Блог класация