Деветият брой на Rolling Stone излиза с две различни корици – Мик Джагър и Кийт Ричардс!  

Posted by Svuio


През 2003 г. Exile on Main Street, суровият шедьовър на Rolling Stones, достига седмо място в класацията на списание Rolling Stone за най-великите рокендрол албуми на всички времена, а година по-късно медията определя записите на плочата в мазето на френската вила на Кийт Ричардс за един от 50-те най-значими момента в историята на рокендрола. „В мазето беше много мрачно и прашно – казва Ричардс за месеците работа по албума през 1972 г. – Много в стил Хитлер – нещо като последните дни на Берлин.“ По повод второто преиздание на Exile през май 2010 г. в новия, девети брой на Rolling Stone, на пазара от 29 юни, те срещаме с Мик Джагър и Кийт Ричардс, за да ти разкажат още за запоите, наркотичното опиянение и хаоса около записите.

Ще научиш и за един нов и все още не особено популярен бизнес модел, който е на път да се превърне в следващата машина за пари – капитализма, възползващ се от климатичните промени. Става дума за глобално разграбване на обработваемите земи с цел печалба от наближаващата гладна ера и паниката на хората. Дали пренаселеността, наводненията, сушите, гладните бунтове и глобалното затопляне ще направят частните инвеститори богати? Многолюдни държави като Китай, Индия, Саудитска Арабия и др. се надпреварват да купуват обработваема земя по цял свят, често чрез компании с държавно участие. Сега може би ще ти стане по-ясно и защо Израел иска да изкупува земи в България.


Предлагаме ти лятна антишокова терапия – новият албум на Phuture Shock, пропит с усещане за свежест, прохлада и модерност. Деси и Фичо споделят за творческите си пориви, визията си за бъдещите професионални изяви на групата и страстта към футбола: „Когато има мач, не се репетира; ако излезе концерт и съвпада с важна среща, се търси друга дата, а по време на финалите [на Световното първенство] е абсурд Фичо да се ангажира“ – смее се Деси.



Прекарай цяла нощ в компанията на Кеша: бърбън, свирки и най-щурото парти на планетата. В своята изповед купонджийката разказва за детството си, мъжете и трудния пробив. До ден-днешен Кеша не знае кой е баща й. “Навремето майка ми е била много запалена по астрологията, искала е да съм зодия Риби и се е захванала да си прави дете по стандартния начин – казва певицата. – Но в същото време не е искала някакъв мъж да я командва. [...] На мен не ми е фикс идея да разбера кой е баща ми. Може би не искам да призная пред себе си. Може би имам нужда от психотерапевт. Но детството ми беше щастливо. Не чувствам, че съм пропуснала нещо.”

Прочети и един разказ за силата на духа – историята на една българска олимпийска медалистка и шампионка от Европейското първенство по лека атлетика за спортисти с увреждания. Докато се подготвя за Олимпиадата в Пекин, копиехвъргачката Даниела Тодорова претърпява жестока травма и остава в инвалидна количка. Нещастието обаче не сломява духа й и тя печели медал на Параолимпийските игри през 2008 г.


И още:
Интервюта с част от бандите, свирили на фестивала Sonisphere
Рокендрол мечтите на Нуфри
Защо Бен Стилър не се смее?

0 Какво мислиш?

Какво мислиш?

Абонамент

 

Email абонамент

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Архив

Free Blog CounterEnglish German Translation
Блог класация