PAUL GILBERT с концерт в София на 5 декември  

Posted by Svuio in ,


Легендарният китарист на MR.BIG Paul Gilbert ще изнесе самостоятелно шоу в София на 5 декември. Концертът, който е част от турнето му Fuzz Universe, ще бъде в SOFIA LIVE CLUB от 20:00 ч. Продажбата на билетите стартира днес, 3 септември и са на цена от 30 до 60 лв. като могат да бъдат закупени от Билетния център на НДК, на www.ticketpro.bg, както и на касите на TicketPro и техните партньори.

През 1982, когато Пол Гилбърт за първи път се появява в списание “Guitar Player” на 15-годишна възраст, той държи в ръцете си собственоръчно направена китара “Flying V”, косата му е накъдрена, носи моряшка фланелка и провъзгласява, че стилът му е хеви метъл. На 18 вече се е преместил в Холивуд, спечелил е състезанието “Gutiar Wars” в Лос Анджелис, завършил е G.I.T. (The Guitar Institute of Technology) и е започнал работа там като най-младия преподавател.

Година по-късно Пол сформира легендарната и до днес шред метъл банда RACER X, с която записва първия си албум. RACER X не след дълго се превръщат в кралете на клубната сцена в Лос Анджелис: свирят метъл мелодчино, но безстрашно, и раждат инструментални класики като “Scarified”.


Когато Пол е на 21, един от неговите идоли - басистът Били Шиън - кани младия Гилбърт да го последва и заедно да направят нова група.


MR. BIG, разбира се.


Заедно с вокалиста Ерик Мартин и барабаниста Пат Торпи, MR. BIG продължават нагоре с 4 класически албума, в които комбинират елементи на рок, соул, метъл, поп и шред. Докато е с MR. BIG, Пол се наслаждава на успеха на №1 сингъла “To Be With You”, както и на възможността да свири на концертни арени в цял свят със светкавично изчерпани билети за всяко шоу.

Пол е на 30, когато усеща вътрешната потребност да поеме контрол над своята собствена музикална насока и напуска MR. BIG в търсене на соло кариера. Оттогава е записал над 20 албума с най-енергичния китарен рок. Понякога с вокали, понякога инструментал; понякога със своите другарчета от RACER X, друг път в комбинация с чичо си Джими Кид или певеца / китарист Фреди Нелсън, и често-често с реформираните MR. BIG.

Докато създава своето собствено изключително забързано музикално време, Пол успява да се превърне в най-търсения китарен инструктор в YouTube. Неговите DVD-уроци и колонките му в списанията са издигнати в култ от новото поколение китаристи като истинска шред енциклопедия. Ако слушате когото и да е от съвремененните бързи метъл китаристи, бъдете сигурни, че ценни минути от неговото изпълнение са взети назаем от DVD-то на Пол “Intense Rock”.

Гилбърт е известен и като заклет почитател на китарите Ibanez, дори е участвал в измислянето на дизайна на над 15 различни “PGM” знакови модели през годините.

През 2007 Пол се присъединява към легендарните китаристи Джо Сатриани и Джон Петручи за турнето “G3” в Северна Америка. Тогава е буквално пометен от ентусиазма на публиката към неговата солова музика. Това го вдъхновява да прави повече... солова музика, обикаляйки света със свои собствени турнета. Оттогава насетне Пол е направил с бенда си повече от 125 шоу изпъленения в Европа, Япония и Америка. Страстта му към музиката, китарата и преподаването като че ли с времето се задълбочава все повече и повече.

Неговият най-скорошен албум “Fuzz Universe” се състои от 12 китарни парчета и демонстрира любовта на Пол към рока, класическата, поп, блус и джаз музика, с цялата наситеност на китарното шред звучене, което феновете му продължават да искат от него толкова много. Гилбърт ще накара този албум да оживее на предстоящото му европейско турне през ноември и декември. Освен това ще представи и някой от най-добрите си парчета от периодите с RACER X, MR. BIG и соловата му кариера, както и много други изненади.

След изключително успешния си самостоятелен концерт в Пловдив през август 2008 г. и незабравимото шоу на голямата четворка МR. BIG в оригинален състав през 2009 г., организирани от София Мюзик Ентерпрайсис, Пол Гилбърт приема поканата за нов, oще по-блестящ самостоятелен концерт на живо в столичния София Лайв Клуб на 5 декември.

0 Какво мислиш?

Какво мислиш?

Абонамент

 

Email абонамент

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Архив

Free Blog CounterEnglish German Translation
Блог класация