IN FLAMES изпепелиха София  

Posted by Svuio in , ,


Ако си фен на тежката музика и в същото време очакваш качество, няма как да не припознаеш IN FLAMES като една от групите, които са синоним на това определение. Бандата вече има над 20-годишна история с десет албума зад гърба си предлагащи музика на много високо ниво. Точно това и получиха около 1000-1500 верни фена снощи на концерта в софийската зала Хр.Ботев организиран от LOUD CONCERTS.

Шоуто започна точно в 20ч. когато на сцената се качиха NOCTIFERIA.Словенците идват за трети пък в България, така че не са непознати на родната публика, нещо което си пролича и снощи. Имаше доста хора, които проследиха с интерес цялото им изпълнение и загряха подобаващо. Вокалистът Gianni Poposki и колегите му се раздаваха максимално борейки се с недотам качествения звук , който получиха. В продължение на 45 минути получихме солидна порция дет, примесен с индъстриъл елементи. За последните две парчета Poposki застана зад допълнителен сет от ударни, което придаде допълнителна мощ към изпълнението.




Кулминацията настъпи в 21:15ч. когато прозвуча интрото на заглавната песен от новия албум на IN FLAMES - Sounds of a Playground Fading. Още от първите секунди всичко се покачи - нивото на изпълнение, качеството на озвучаването, броят на феновете в залата.



Шведите идват за трети път в България като част от турнето им подкрепа на новия си албум, получил високи оценки след излизането си. Затова и бандата предложи е не малко парчета от него - цели шест. Като цяло бандата заложи на материал от последните десет години. Това определено се хареса на феновете, които пяха, подскачаха, правиха питове и се представиха на ниво, което не се вижда всеки ден и на всеки концерт. Няма как и да е иначе когато насреща са IN FLAMES начело с един от най-добрите фронтмени в метъла Anders Fridén. Бандата бе и с новия стар китарист Niclas Engelin, който вече е официален член на мястото на Jesper Strömblad, така и не успял да пребори алкохолната си зависимост. Другият китарист Björn Gelotte както винаги беше на високо ниво и предложи качествено изпълнение на типичните за бандата сола и чисти мелодии.



Споменатият вече Anders Fridén направи всичко възможно публиката да се чувства специална подхвърляйки майтапи към феновете, а един по-специален получи и специално такова, както и бутилка бира лично от фронтмена на IN FLAMES. Към края на сета Anders предизвика феновете да покажат най-доброто от себе си като изкара свой приятел от Гърция на сцената с камера, за да заснеме и качи в Youtube колко шумна може да бъде българската публика. Е не можахме да измерим децибелите, но определено бяха много над очакваното.Въпросният грък дори получи микрофона за част от песен и се справи повече от добре. Към края в краката на Anders кацна и българско знаме на фенове от Пловдив. Флагът беше окачен на барабаните и остана там до края.

След малко повече от 90 минути прозвучаха и финалните рифове на Take This Life, с което беше сложен краят на един чудесен концерт, който ще се помни дълго.



Сетлист IN FLAMES

Sounds of a Playground Fading
Deliver Us
All For Me
Trigger
Alias
Colony
Swim
The Hive
The Quiet Place
Where the Dead Ships Dwell
Fear Is The Weakness
Come Clarity
Ropes
Insipid 2000
Only for the Weak
Delight and Angers
Cloud Connected
The Mirror's Truth
Take This Life

Снимки:

IN FLAMES

IN FLAMES


NOCTIFERIA

NOCTIFERIA

0 Какво мислиш?

Какво мислиш?

Абонамент

 

Email абонамент

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Архив

Free Blog CounterEnglish German Translation
Блог класация