Блек метълите TAAKE предизвикаха възмущение сред мюсюлманите  

Posted by Svuio in


Според репортаж на арабската телевизия Al Arabiya, норвежката блек метъл банда TAAKE е предизвикала възмущение и оскърбление сред мюсюлманите, след като е била номинирана в 'Метъл' категорията на престижните музикални награди Spellemann (за албума Noregs Vaapen), които са норвежкия еквивалент на Грамитата. Според медията в албума се съдържат откровени анти-ислямски текстове.

Според критиката текстът на песента Orkan е ксенофобски след като съдържа фрази като "в Ада с Мохамед и Мохамеданите", както и за "непростимите им костюми".

В същото време фронтменът на TAAKE отхвърля обвиненията с твърдението, че намерението на бандата е било да критикува религията като цяло. "Нашето разбиране за свободата на изразяването е, че е срамно да се ограничаваш с християнството или исляма."

Председателят на наградите Marte Thorsby също отхвърля обвиненията, че съдиите не са прослушали достатъчно внимателно албума преди да го номинират. "В Норвегия се радваме на пълна свобода на словото и журито на Spellemann по никакъв начин няма да цензурира нечие творчество."

Бандата и преди е имала подобни проблеми. През 2007г. Hoest се появява на концерт в Есен, Германия с изрисувана свастика на гърдите си, което довежда до отмяната на европейското турне и предизвиква възмущението на много метъл фенове в Германия.


0 Какво мислиш?

Какво мислиш?

Абонамент

 

Email абонамент

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Архив

Free Blog CounterEnglish German Translation
Блог класация