Gus G: Новият албум на FIREWIND ще е по-тежък и китарен  

Posted by Svuio in ,


Новият албум на гръцките пауър метъли FIREWIND Few Against Many, който излиза на българския музикален пазар в понеделник, 21 май, ще е по-тежък и китарно ориентиран. Това споделя китаристът и лидер на групата Костас Карамитрудис–Гъс Джи в ексклузивно интервю за MUSIC VAULT.

“Доста по-тежък е! Бих казал, че има и много повече груув в него – разказва той. – Като цяло е и по-китарно ориентиран: много повече китари и по-малко кийборди в сравнение с предишния например.” По думите му звученето на новия FIREWIND в известна степен е повлияно от PANTERA и стила на покойния им китарист Даймбег Даръл. “Наскоро се разрових в дискографията на PANTERA и си спомних колко много обичам свиренето му и колко много ми е повлиял – разказва Гъс. – И всъщност точно това ще си проличи особено силно в новия албум на Firewind: в него има доста Даймбег моменти.”

Few Against Many е писан основно от самия Гъс Джи по време на последното му турне с Ози Осбърн, в чиято банда той свири на китара в момента. Албумът е записван в гръцкото “Valve Studios”, както и в “Sweetspot Studios” в Швеция, където живее вокалистът на FIREWIND Аполо Папатанасио. Дискът ще се появи на българския музикален пазар в понеделник, 21 май, благодарение на Анимато Мюзик.



Освен за новия FIREWIND Гъс Джи говори пред MUSIC VAULT и за това какво е да си на сцената рамо до рамо с легенда като Ози Осбърн; за основните си влияния като музикант; както и за предстоящото си участие в проекта OZZY AND FRIENDS, който замени BLACK SABBATH за заплануваните дати от лятното им турне, след като стана ясно, че Тни Айоми страда от раково заболяване.

Цялото интервю можете да прочетете тук

0 Какво мислиш?

Какво мислиш?

Абонамент

 

Email абонамент

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Архив

Free Blog CounterEnglish German Translation
Блог класация