James Hetfield: Имам "само" 846 рифа за новия албум  

Posted by Svuio in ,


Списание Rolling Stone направи отделни интервюта с членове на METALLICA. Ето и няколко откъса от него:

Докъде сте с писането на новия албум

James Hetfield: "Имам само 846 рифа."

Това точно число ли е?

James Hetfield: "В iTunes можеш да провериш какво имаш. И това не включва саундчековете и нещата, които се пръкват там. Включваш усилвателя и изведнъж ти става готино - ето ти го рифа. А там не може да не бъдеш записан.



Ларс, клошарят на METALLICA, е обсебен от това да обърне всяко камъче и да види какво има под него. И казва: Това би било страхотно. Но пък аз имам нещо ново. Примерно Catch-22. Намира ти се риф от някое турне преди пет години. Дали още ме кефи? Нещо по-добро ще се появи."

Има ли прекалено много неща (турнета, Orion Music фестивала, 3D филма), които ви разсейват от обичайните задължения на бизнеса?

James Hetfield: "От писането на песни? Абсолютно. Тази седмица например минава в интервюта, заснемане на видеа. Кога ще почнем да пишем? Имаме да репетираме Черния албум. Би ми се искало да седна да пиа без да мисля за други неща."



Доколко свиренето на целия Черен албум по време на настоящото турне ще се отрази в следващия ви албум?

Lars Ulrich: "Занимавам се с парчетата от Черния албум от месец, слушам ги в колата, потапям се в тях преди да почнем да ги свирим и се питам: Защо сме сложили това тук? Защо повтаряме онова еди-колко си пъти вместо два пъти? И днес си мисля за тези неща. Имам един момент в Sad But True с изрязания наполовина куплет в средата, после почва солото и после идва третата част.

Ще бъде интересно да видим как представянето на този албум пред хората ще се отрази на звукозаписните сесии през есента."

Имате много други проекти, които ви държат настрана от правенето на нова музика.

Не искам да сме група, която само записва, ходи на турнета, после пак записва и пак на турне. На смъртния си одър бих казал: Кой не би искал да направи албум с Lou Reed? Има приключения, неизследвани територии и места където не трябва да го караш само на мускули. Искам да се разгранича от модела, че единствената причина една банда да съществува е да прави албуми.

Как виждаш далечното бъдеще на бандата? Празнувахте 30-годишнина. Още 30 звучи оптимистично.

Все още не смятам, че сме предизвикали себе си в достатъчна степен. Все още говорим за "следващия албум". Можем да правим каквото си поискаме с нашата музика. Скрили сме по едно ново METALLICA CD във всеки американски пощенски код. Отидете и го открийте. Пълно е с възможности.

Просто не споменавайте думата "работа". Сутринта водя трите си деца на училище - това е работната част на деня ми.

Зарязахте писането на нова музика защото сте толкова заети с турнета, собствен фестивал, 3D филм.



Kirk Hammett: "От две години знаем, че трябва да започнем да пишем нови песни. Чувствам се сякаш стоя до някой хълм и на неговия връх има един камък, който все някога ще започне да се търкаля. И когато започне, няма да можем да го спре. Но все още търкалянето не е започнало.

Всички си мислим за това. Когато свършиха концертите за 30-годишнината ни във Fillmore миналата година си помислих, че след година ще съм на 50. Имайки това предвид, два албума ли ми остават? Или три? Но пък кой знае? Пет? Едно нещо съм научил в тази банда и то е, че не можеш да бъдеш пророк защото все нещо се случва и нещата се променят коренно."



Колко сте написали като рифове за новия албум?

Robert Trujillo: "Имам двадесетина идеи, за които смятам, че са наистина добри, докато за Death Magnetic имах само 1-2. Но пък една от тях се превърна в Suicide And Redemption. Hetfield е машина за писане. Kirk има около 300 идеи. Има толкова неща от тунинг-стаята, натрупани от многобройните турнета. Аз смятам, че имам 20 идеи, в които вярвам."

Коя е най-добрата дотук?

Има една, която ми напомня за Vol. 4 на BLACK SABBATH.

0 Какво мислиш?

Какво мислиш?

Абонамент

 

Email абонамент

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Архив

Free Blog CounterEnglish German Translation
Блог класация