STATUS QUO в България на 18 октомври  

Posted by Svuio in ,


СОФИЯ МЮЗИК ЕНТЪРПРАЙСИС потвърдиха концерта на британските рок-легенди STATUS QUO. Събитието ще се проведе на 18 октомври в зала 1 на НДК от 20:00ч. Концертът на STATUS QUO ще бъде включен в XVII-то поредно издание на най-престижния музикален фестивал у нас Мюзик Джем 2012. Продажбата на билетите стартира на 7 май (понеделник) и са с цени от 50 до 120лв в мрежата на TicketPro и билетния център на НДК.

Фестивалът MUSIC JAM – символ на доказано най-висока артистична класа и престиж и тази година продължава традицията да посреща големите имена в света на музиката и шоубизнеса.

Гости на фестивала през годините са били: ХЪРБИ ХЕНКОК, ДЖОН ЛОРД, ЙЕЛОУ ДЖАКЕТС, ЛЕНИ УАЙТ, МЕЦОФОРТЕ, ТАНЯ МАРИЯ, ЗАВИНУЛ СИНДИКЕЙТ, ДЖОН МАКЛАФЛИН, ПАКО ДЕ ЛУСИЯ, БИЛИ КОБЪМ, БИЛ БРЪФЪРД, ДЖОН ПАТИТУЧИ, АНДИ СЪМЪРС, ПЛАНЕТ ЕКС, ВИКТОР БЕЙЛИ ГРУУП, ИБРАХИМ ФЕРЕР, АЛ ДИ МЕОЛА, ДЮРАН ДЮРАН, ЧИК КЪРИА И БЕЛА ФЛЕК, ДЕЙВИД САНБОРН, СМВ, СИЛВИ ВАРТАН, МАНХАТЪН ТРАНСФЕР и много други.

Ветераните на Британската рок музика ще представят в София новия си албум „Quid Pro Quo” и най-големите си хитове


През лятото на 1964 г. две групи The Spectres и 'The Highlights' забавляват публиката в морското курортно градче Майнхед. Техните основатели Франсис Роси и Рик Рафит прекарват доста време заедно. Това е началото на едно голямо приятелство и на съвсем новата група Status Quo. Още през 1968 г. те изстрелват цели два хита в UK Top Ten 'Pictures of Matchstick Men' (No.7) и 'Ice In The Sun' (No.8). Останалото както казват е история….

Status Quo имат общо 64 хит сингли във Великобритания – повече от всяка друга група. 22 от тях са достигали до Top Ten. Хитовете им са много харесвани от публиката, благодарение на това имат дълъг живот и се задържат с месеци в музикалните класации. Общо всички хитове на групата са прекарали 415 седмици или повече от 7 и половина години в British Single Chart. Албумът им “Rockin all over the years” от 1990 г. има продадени над 7 млн. копия в световен мащаб. Той става тройно платинен албум и се задържа повече от 6 месеца в British Albums Chart, а цели 10 седмици е в Top Ten.



Малко банди могат да се похвалят с 33 хит албума в British Albums Chart, като Quo. Единствената група, която ги надминава е Rolling Stones. Те държат абсолютния рекорд за хит сингли в световната история на музикалните класации и за това тяхно постижение са удостоени със сертификат от книгата на рекордите на Гинес, през ноември 2005 г. На 3 Ноември 2010 г. , е издаден ретроспективния албум Pictures…40 Years of Hits. Огромният успех, който постига го прави веднага златен. Това е 37ят техен албум, който достига до Top Ten. Това постижение поставя Quo дори пред The Beatles.

За 39 годишната си история групата е свирила на живо повече от 6000 пъти, пред публика от общо 25 милиона души. През всичките тези години те са пропътували милиони километри и са прекарали общо 23 години в турнета и далеч от дома. Status Quo винаги много са държали на изпълненията на живо и връзката с феновете. Те имат и няколко рекорда свързани с концертите им. През 1988 г. поставят абсолютен рекорд като свирят на 14 поредни, напълно разпродадени концерта, на огромния Олимпийски стадион в Москва. На 21 септември 1991 г. бандата осъществява най-амбициозния си проект и с него влиза в книгата на рекордите на Гинес. За целта те правят 4 последователни концерта точно за 11 часа и 11 минути. Проектът им се казва Rock ‘Till You Drop, а концертите пред претъпкани зали са били в Sheffield Arena, Glasgow SE&CC, Birmingham NEC и Wembley Arena.

Като истински британци, подкрепата им на благотворителни каузи е неизменна част от живота на групата. През Юни 1999г. в два последователни дни те откриват двата огромни концерта на олимпийските стадиони в Сеул и Мюнхен, като част от благотворителните концерти на Майкъл Джексън в помощ на децата в Косово. Бандата издава обновена версия на най-големия си хит In The Army Now и приходите от него са в помощ на благотворителните организации British Forces Foundation и Help For Heroes.

През цялата си дългогодишна история не е прекъсвала традиционния цикъл на рок бандите – писане на песни, запис на албум, турне. Най-новия им албум излезe на пазара през май 2011 г. Quid Pro Quo, който ще имаме удоволствието да чуем и в София, получи изключително високи оценки от критиката, а BBC ги нарече „национална британска институция”.

0 Какво мислиш?

Какво мислиш?

Абонамент

 

Email абонамент

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Архив

Free Blog CounterEnglish German Translation
Блог класация