Интервю с вокалиста на SATYRICON Satyr  

Posted by Svuio in


Rock Sound направиха интервю с фронтмена на норвежките блек метъли SATYRICON - Satyr, чийто нов албум The Age Of A Nero излезе на 3 ноември.

Помогна ли изолирането в гората на креативността ви при писането на новия албум?

Беше по-забавно да го правя по този начин. Не казвам, че правенето на другите записи беше ужасно, не е нужно да си в планината, за да направиш добър албум. По-голямата част от този беше написана в апартамента ми и репетиционното студио, но и друга значителна част дойде от висенето в йижа високо в планината. Това е част от отговора на въпроса защо The Age Of A Nero звучи по начина, по който звучи.

Записвахте също и в LA, което звучи малко странно за норвежка блек метъл група. Това две части от твоята личност ли са или просто ти се е искало да живееш като рок звезда в LA?


О, не, не мога да си представя да живея като рок звезда където и да било. За мен най-тъжното нещо относно хората и метъла е, че има някои от тях, които нямат достатъчно увереност да правят това, което искат защото някой ги гледа. В интервю цитирах нещо, което казват Cypress Hill за това, че да си музикант е забавна работа, но все пак е работа. Пича, който не интервюираше нещо не схвана и се чудеше как така съм цитирал Cypress Hill, а аз му казах "О, извинявай това не беше ли достатъчно сатанинско за теб? Може би трябваше да цитирам нещо казано от Cronos от Venom. Това ще го направи ли цитата по-зъл и мрачен?" Сякаш значението е различно когато цитирам лидера на една рап група когато казва нещо за живота и работата на музиканта. За мен е едно и също. Примерно аз обичам да играя футбол. Това да не би да ме прави неспособен да свиря музиката, която обичам? не мисля.

Какво мислиш за етикетите, като "блек метъл" например?

Смятам, че едно от най-големите достижения на тази група е фактът, че музиката на Satyricon от определяна като музиката на Satyricon и хората не й слагат етикети. наистина такава трябва да бъде. На кой му пука дали нещо е блек, траш или дет или там както се нарича? Искаме нашата музика да се оценява според качеството й, а не според това как ще я наречеш или в каква категория ще я сложиш.

Какво би казал за краткия ти престой звукозаписната компания на Daron Malakian?

Daron е фантастичен китарист и добър приятел на Satyricon. Не искам да звуча зле, но доколкото съм засегнат, той е много по-добър в това да прави музика отколкото да управлява лейбъл. Всичко, което ще кажа е, че можехме да имаме по-добро изживяване.

Отражение ли The Age Of A Nero на мрачните ти мисли за света?

Не мисля, че нещо лошо ще се случи утре, догодина или след две години. Смятам обаче, че нещата ще стават все по-зле. Мисля, че този, който не успява да види това, трябва да се върне в училище. За мен цялата тема е много зловеща и добър извор за писане на музика.




0 Какво мислиш?

Какво мислиш?

Абонамент

 

Email абонамент

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Архив

Free Blog CounterEnglish German Translation
Блог класация