Интервю с вокалиста на 3 INCHES OF BLOOD Cam Pipes  

Posted by Svuio in ,


David Bee Roth от MetalSucks направи интервю с фронтмена на 3 INCHES OF BLOOD Cam Pipes преди домашния им концерт във Ванкувър, Канада заедно с BISON B.C. Pipes говори за турнето в подкрепа на последния албум на групата, раздялата с Roadrunner Records, писането на нов материал и какво е бъдещето на 3 Inches Of Blood.

Разкажи ни за турнето в подкрепа на Fire Up the Blades. На път сте вече повече от година, нали така?

Да, горе-долу откакто излезе през юни 2007г. Трудно е да се повярва, че все още правим концерти в подкрепа на този запис. Не сме имали много почивка до сега, но си беше страхотно. Имахме възможност да се върнем в Европа за пръв път от 3 години.

Как беше в Европа?


Невероятно. Все едно го изживяваш пак, все едно си там отново за пръв път, понеже не сме били там от толкова дълго време. Бяхме на места където никога не сме били като Португалия, Норвегия, България. Посетихме много нови за нас градове и страни.

Каква беше реакцията на публиката страна по страна? Имаше ли мета, които се открояваха?

Подобно е на положението тук (в Канада), ако си бил там или поне има част от публиката, която е чувала за групата. Има хора, които са развълнувани и знаят думите на песните ни. Има места като България, които не получават много музика като цяло. Те просто са щастливи, че идват групи да ги видят. Щастливец си, ако има малко хора, които знаят за теб и в повечето случаи е така.

Каква беше първоначалната идея зад 3 Inches of Blood когато беше основана връщайки се във времето?

Ами, аз не бях в групата когато е основана. Бяха група от момчета, които бяха отегчени опт случващото се и решени да правят нещо различно от останалите, нещо като завръщане към стария метъл. Те ми предложиха да се присъединя, понеже бяха чували, че мога да пея на фалцет. Така се включих и аз.

Какви бяха твоите влияния, които внесе в групата?

Очевидните като Iron Maiden, Judas Priest. Halford и Bruce Dickinson бяха вероятно най-големите (влияния). Bon Scott, Ian Gillan, Dio. Те са основните. Имам много любими певци, но тези са преобладаващите.

Как поддържаш гласа си, за да си сигурен, че ще достигаш тези високи ноти, които достигаш всяка вечер?

Всъщност не правя нищо. Винаги имам вода наблизо, в случай, че ми пресъхне гърлото. Другото е, че не пия много и ям месо преди концерт.

Значи стилът ти е натурален?

Предполагам, никога не съм имал някакво обучение за него. Той е просто нещо, с което работя.

От Advance and Vanquish в 3IOB имаше много промени на състава. Защо толкова много? Това начин да се намерят точните хора за тази работа ли е?

Винаги е така. Когато някой напусне е почти като да започнеш отначало, дори да е само един човек. Новите трябва да научат песните и това е само, ако си намерил някой, който е способен да свири това, което правим. Винаги е трудно, но се стараем да избираме измежду хората, които познаваме, близки приятели, или такива с които сме свързани по някакъв начин. Само веднъж взехме непознат в групата, който беше познат на стария ни басист. Не мисля, че ще го направим пак.

За бившия ви барабанист ли говориш [Alexei Rodriguez]?

(кима) Той беше при нас няколко години, но не отне много време да видим що за човек е. Беше чудесен барабанист, никога няма да оспорим това, но това беше единственото, което го задържа толкова дълго. Неговата личност не се вписваше изобщо с останалите членове. Беше трудно да си овладееш гнева.

Предполагам, че гнева е изчезнал с барабаниста на Saxon [Nigel Glockler]?

Мисля, че идваше от наркотиците или каквото там взимаше. Той твърди, че не помни нищо, но сега е чист и предполагам това е хубаво.

С толкова много промени на членовете как се промени записването на песни?

Да доведеш някой и той да научи парчетата от старите албуми помага да му се набият в главата и да се приспособят, процесът на записване също се нагажда към новите. Освен това не е лошо да имаш неповтарящи се неща, защото не искаме да записваме едни и същи албуми.

Като текстове много от песните ви имат фентъзи/средновековно влияние. Откъде идва то?

Различно е. В началото бяха средновековни битки с мечове. Вече не се ограничаваме до чистото фентъзи. Каквото и да е, стига да е добра история. Никога не бих вкарал лична или политическа тематика в текстовете, които пиша. Всичко се свежда до каквато и да е история за която си мисля и звучи добре.

Едно от важните за вас събития беше прекратяването на отношенията с Roadrunner records. Как се стигна до там?


Беше дошло време да решат дали искат да издадат и следващия албум. Те не поискаха и ние бяхме щастливи от това защото не ни харесваше да бъдем в тази компания. Имаше много неща в компанията, които не ни харесваха, в смисъл на това как показваха подкрепата си към нас и как представяха групата ни в пресата. Наистина не стигнахме до съгласие с тях по много въпроси. Сега са наистина голяма корпоративна компания, собственост на Warner, така, че те се насочиха стремително към правенето на пари и не носихме цифрите, които те биха искали да виждат. Постоянно падахме в списъка с приоритетите и накрая решиха, че икономически не е изгодно да продължат да издават тази банда. Това ни позволи да бъде по-креативни в нещата към, които се стремим. Вече не сме обвързани с дългосрочен договор, така че можем да се огледаме за нови възможности и се надявам да имаме да имаме повече свобода с нещата, които искаме да правим в лейбъл, по-отворен към стила ни.

Търсите ли си лейбъл в момента или сте доволни да бъдете свободна група обикаляща по концерти?

Започнахме да търсим нова компания незабавно и все още претегляме възможностите, но смятам, че сме близо. Няма да издавам имена на потенциални лейбъли в момента, но нещо може да се случи скоро. Но така или иначе ще продължим да пишем нови песни.

Говорейки за нова компания кога смяташ, че ще излезе следващия албум на 3IOB?

Трудно е да се каже. Все още нямаме лейбъл, така че кой знае. Виси във въздуха.

0 Какво мислиш?

Какво мислиш?

Абонамент

 

Email абонамент

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Архив

Free Blog CounterEnglish German Translation
Блог класация