FIREWIND - Angels Forgive Me (Live)  

Posted by Svuio in ,


FIREWIND изпращат една изключително успешна година през която издадоха супер успешен албум, обиколиха Европа и за десерт издадоха и DVD. Именно като промоция на последното - Live Premonition, Firewind качиха и песента Angels Forgive Me, която е от концерта в Солун, който е основна част от диска.



Фронтменът Gus G излезе със следното изявление след края на турнето, което предстои да бъде довършено в началото на януари с концертите в София, Солун и Атина (отложени заради обстановката в Гърция):

"Здравейте на всички,

Аз съм Gus с включване от Гърция. Като изключим концертите в Гърция и България, които са отложени за януари искам да ви дам равносметка от европейското турне, което току-що завърши. Седейки си вкъщи сега и гледайки назад трябва да кажа, че натрупахме страхотен опит. И преди сме имали много турнета, но този път беше различно: бяхме хедлайнери. Научихме много за това как да бъдем такива, а от друга страна с нас бяха някои убийствени банди.

В Италия срещнахме Eldritch и концертите бяха чудесни, но бяха за кратко...

Имахме приключения на шведската граница където се забавихме с 6 часа заради проблеми с комуникацията, хората говореха с шефовете на техните шефове и трябваше да свършим чудовищна административна работа. Е, успяхме да стигнем до мястото на събитието в Прателн само половин час преди да отворят вратите. Не съм виждал по-бързо инсталиране на техника и саунд-чек в живота си, заклевам се. Успяхме да направим всичко това за около 20 мин. След това имахме вечеря. Три часа по-късно забихме с верните си фенове в Z7 и беше убийствено шоу.

Чувстваме се горди, че свирихме два пъти в Будапеща тази година. Отзивите от дебюта ни там през април (на турнето на Kamelot) бяха толкова добри, че се завърнахме като хедлайнери там 7 месеца по-късно. Определено хората там обичат метъла!

Във Виена свирихме на най-малката сцена изобщо. Дори там, Viper Room беше пълна с хора, а зад кулисите се напихме с шотове уиски.

Последното шоу беше на фестивала Masters Of Rock в Чехия. За първи път в тази страна свирихме пред 3500 дерящи се метални глави. Не мога да си представя по-добър начин за завършек на това турне.

Голямо благодаря на всички банди, с които споделихме една сцена (Kiuas, Stormwarrior, Vicious Rumours, Eldritch и кило яки френски групи), на мултинационалния ни екип, който трябваше да научи гръцки за един месец (и малко финландски) на Jörg Düsedau от Dragon Productions и всики промоутъри и компании.

А сега Весела Коледа на всички и гледаме напред към 2009г. с нови концерти и събития."

Източник: firewind.gr

0 Какво мислиш?

Какво мислиш?

Абонамент

 

Email абонамент

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Архив

Free Blog CounterEnglish German Translation
Блог класация