Top 10: Най-добрите метъл албуми за 2008 г.  

Posted by Svuio in , , , , , , , , , ,

Дойде краят на годината и както си му е редът е редно да се правят класации. За да не изоставам от традициите съставих и моят списък с най-добрите (според мен) албуми за 2008г. Та ето ги и избраниците:

10. CAVALERA CONSPIRACY - Inflikted

Братята Cavalera се събраха след дълги години и веднага показаха, защо SEPULTURA навремето беше толкова успешна група. Направо мога да си кажа, че този проект е нещо като SEPULTURA II.

Ревю
9. BONDED BY BLOOD - Feed The Beast

Изненадата в класацията. Едва ли много от
вас са обърнали внимание на тези момчета. Аз обаче като фен на добрия стар old-school траш супер се накефих на дебютния (да, точно така!) албум на тези момчета, които сигурно още си ходят с девствените мустаци. Макар и всички членове да са на под 20 години, пичовете извадиха музика, която не съм очаквал да чуя от прохождаща банда.

Ревю

8. AC/DC - Black Ice

Макар и да не са сред любимците ми, австралийските рокаджии си
спечелиха 8-то място само заради еуфорията, която предизвикват когато се спомене за тях.

Ревю

7. TESTAMENT - The Formation of Damnation

Още едно завръщане на траш ветерани. Легендарна група като TESTAMENT заслужа
ва уважение, особено когато си го спечелят с masterpiece като The Formation of Damnation

Ревю

6. MESHUGGAH - ObZen

Тази група е способна на такива чудеса от техническа гледна точка, че чак ми идва да си отхапя дясната ръка. Само чуйте парчето Bleed от този албум и ще ста
не ясно що за щуротии говоря.

Ревю

5. GOJIRA - The Way Of All Flesh

Откритието на годината. С The Way Of All Flesh французите изплуваха от блатото на френския underground и се превърнаха в една от най-уважаваните и п
рогресиращи групи в Европа, набираща популярност и в Северна Америка.

Ревю

4. FIREWIND - The Premonition

Гръ
цкото чудо. Толкова съм впечатлен от албума им и концерта им през април като подгряващи на KAMELOT, че ми идваше да си прережа вените когато отмениха концерта на 12 декември. За щастие скоро ще се реваншират.



3. SLIPKNOT - All Hope Is Gone

Още една група, кочто си заслужи парите, които им изпратих купувайки си албума им. SLIPKNOT израстват с всеки след
ващ албум и този не е изключение. Може би най-доброто, което са предлагали досега. Corey Taylor си е класа, да не говорим за убийствения им барабанист Joey Jordison.

Ревю

2. OPETH - Watershed

Смея да твърдя, че всеки албум, който Mikael Akerfeldt прави е чисто произведение на изкуството, а не поредната тресня. Невероятни мелодии, хубаво пеене, изумително редуване на темпото. Шедьовър!


Ревю

1. METALLICA - Death Magnetic

Безспорният победител. Death Magnetic е така очаквоното завръщане (донякъде) към корените на най-великата метъл група в историята. Този албум изкърти всички мивки, умивалници и бидета в шибаната вселена тази година.

Ревю

Рабира се има и много други групи, които заслужават да са в класацията, но местата са само десет. Нека споне все пак някои от тях: DISTURBED - Indestructible, EXCITER - Trash, Speed, Burn, IN FLAMES - A Sense Of Purpose, Yngwie Malmsteen - Perpetual Flame, NORTHERN KINGS - Rethroned, TESLA - Forever More, MOTORHEAD - Motorizer, TRIVIUM - Shogun

Имаше разбира се и разочарования и те са две: GUNS 'N ROSES - Chinese Democracy и EDGUY - Tinnitus Sanctus.

3 Какво мислиш?

Идеална селекция. Аз лично я намирам за добре направена, но бих и добавил и групи като Rammstein, Slipknot......ню метъла също не е за подценяваме имайки предвид че в момента Slipknot завладяват BillBouard.

@HiComputers.bg погледни пак кой е на трето място :).

Отлично :) Аз нямам забележки

Какво мислиш?

Абонамент

 

Email абонамент

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Архив

Free Blog CounterEnglish German Translation
Блог класация