Kirk Hammett от METALLICA за Залата на славата на рока  

Posted by Svuio in ,

Китаристът на METALLICA Kirk Hammett даде интервю за noisecreep.com като акцентът разбира се е върху въвеждането на групата в Рок залата на славата тази нощ (пряко по fuse.tv)

Поздравления за въвеждането ви в Залата на славата на рока! Сигурно се чувстваш невероятно. На Black Sabbath им трябваше толкова много време , за да влязат там, а като Metallica, те повлияха на толкова много музиканти. Мислиш ли, че има някакви предразсъдъци по отношение на хеви метъл в света на рока?

Благодаря ти много! Да, все още изглеждаме като някакви доведени деца за музикалната сцена. Нелепо е. Сигурно си има причини за това, предполагам. Налаганите ни образи са толкова силни, че сигурно плашат широката публика. Но през годините срещнах толкова много различни хора обичащи метъл музиката. На концертите дори се виждат някакви юпита. Не знам, вероятно по отношение на респекта към нас, нещата ще се променят.

Значи Jason Newsted ще се присъедини към вас по време на церемонията.


Да, Jason ще бъде там с нас. Той беше в групата 14 години и преминахме заедно през толкова много неща. Не би било редно да не е с нас. Радвам се, че ще бъде с нас, за да се насладим на всичко това.

Ще свири ли?

Определено ще свирим заедно, което ще е много забавно.

А Dave Mustaine ще дойде ли?

Бихме се радвали, ако е така, но истината е, че не знаем дали ще е там. Сигурно си прочел какво каза той в пресата преди няколко седмици. Каза, че няма да дойде защото е ангажиран с турнето си или нещо такова. Би било хубаво, ако все пак успее да дойде. Човек никога не знае.

Знаете ли кои парчета ще свирите?

Всички ние си имаме желания в главите ни, но не сме сядали да го обсъдим. Знам, че ще изсвирим поне две песни по време на церемонията. Сигурно скоро ще трябва да го решим (смях).

На всяка една церемония има голяма jam-сесия накрая. С кои от присъстващите би ти се искало да посвириш?

Това е лесен въпрос. Jeff Beck също ще бъде въведен в Залата тази вечер, а аз съм голям фен на работата му. Нямам търпение да го видя и ако се включи в jam-сесия ще бъде супер въодушевен. Ако имам шанса да свиря заедно с него, това би било голяма чест за мен. Не знам кой друг ще вземе участие, но на мен Jeff Beck ми е достатъчен.

Ако ти можеше да избереш някой за Залата кой би бил той?

В един идеален свят, бих казал Rush. Това е една от най-недооценените банди. А количеството шум и сила, които създават, при само трима музиканти е изключително. Няма други като тях. Те са нещо като роман на Phillip K. Dick и Cream (смях). Когато се появиха бяха нещо като преход между Led Zeppelin, Black Sabbath и нас. Толкова много са повлияли на рока. Надявам се, че хората, които гласуват за това ще ги вкарат скоро в Залата защото го заслужават.А ако това се случи бих искал аз да съм човекът, който да ги въведе (смях).

Току-що каза, че изборът ти би бил Rush, но усещам по гласа ти, че има и друга група, на която би се спрял.

Определено е така, пич. Знам, че не са продали толкова албуми колкото някои други банди в Залата, но UFO би трябвало да са там. Не смятам обаче, че това ще се случи скоро. Може би след 40-50 години ще стане, но няма да е скоро. Обожавам UFO откакто бях тинейджър.

Знам, че си голям фен на Michael Schenker. Имал ли си възможност да свириш с него?

Със сигурност той е един от любимите ми китаристи. Срещали сме се няколко пъти, но никога не съм имал шанса да свирим заедно. Ако това някога се случи би било сбъдната мечта за мен.

0 Какво мислиш?

Какво мислиш?

Абонамент

 

Email абонамент

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Архив

Free Blog CounterEnglish German Translation
Блог класация