QUEENSRYCHE - American Soldier (ревю)  

Posted by Svuio in ,

След последните два албума на Queensrÿche очакванията към American Soldier не биха могли да са кой знае колко високи. Всъщност въпросът винаги е дали това, което издават би се доближили поне малко до класиката Operation: Mindcrime. В случая не бих си позволил да давам такива оценки, но този албум за мен е най-доброто, което са вадили през последното десетилетие, ако не и повече.

American Soldier е концептуален албум, който засяга военната тема както си личи и по обложката като идеята е да се намъкнем в чепиците на американския войник (в текстовете са използвани интервюта с истински воиници). Чак дотам не бих се вдъхновил, но не може да се отрече постигнатия резултат.

Искрицата живот в тази група няма как да се забележи в първите две парчета от албума. Отварящото парче Sliver прилича на повечето клиширани рок неща наоколо. Следващата Unafraid по-скоро може да се сложи накрая на албума.

И точно когато на човек му писва и си казва, че тези момчета не стават повече за нищо изведнъж идва нещо наистина качествено. Следващите няколко парчета започвайки от Hundred Mile Stare предлагат това, което очакваме от група като Queensrÿche - оригинални рифове и величествена атмосфера, които феновете на тази група скоро не са получавали.

Редуването на чисто китарно звучене с по-тежки резачки е завръщане към корените на групата. Не могат да се пропуснат и никак не лошите сола и вокалите на Geoff Tate. Въобще все неща, които по-старите фенове на бандата очакват от много време насам.

Ако трябва да обобщим този албум прави две неща: в началото ни показва как Queensrÿche НЕ трябва да звучат; нататък? Queensrÿche baby!

Траклист:

01. Sliver
02. Unafraid
03. Hundred Mile Stare
04. At 30,000 ft.
05. A Dead Man's Words
06. The Killer
07. Middle Of Hell
08. If I Were King
09. Man Down!
10. Remember Me
11. Home Again
12. The Voice

(Издаден на 31 март)

1 Какво мислиш?

Имам го от известно време, ама още не съм го чул. И въпреки бозите им в последно време, Operation Mindcrime II не беше хич зле като за група издала доста глупости последните 10 години. Ще го чуя и този, ама не му даам големи надежди :)

Какво мислиш?

Абонамент

 

Email абонамент

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Архив

Free Blog CounterEnglish German Translation
Блог класация