Интервю на The Metal News с GWYLLION  

Posted by Svuio in ,

Белгийската симфонична метъл група GWYLLION издаде наскоро втория си студиен албум The Edge of All I Know, който освен на нас, направи добро впечатление и на цялата европейска метъл сцена. По този повод се свързахме с барабаниста на групата Wouter Debonnet, който беше така любезен да ни даде интервю:

Поздрави от България и благодарим за интервюто. Как я караш?

Чудесно, благодаря.

Току-що издадохте втория си студиен албум The Edge of All I Know. Как беше приет той от метъл сцената до момента?

Беше приет много добре и ние сме много доволни от този факт. Ревютата, както можете да видите в сайта ни, са много позитивни, а и феновете са много въодушевени от новия материал. Като цяло не можем да се оплачем.

Знам, че музикантите мразят да бъдат поставяни в рамки, но все пак как би определил стила на Gwyllion ?

Понастоящем музиката на Gwyllion е комбинация от всичко, което ни харесва да слушаме: предимно метъл, разбира се, но има и смесица от други неща. Ако трябва да използваме нещо простичко, за да го определим бих казал "симфоничен метъл с женски вокали". Стилът ни е близък до този на After Forever и Nightwish например, но ни се иска да вярваме, че звученето ни е достатъчно различно от това на тези групи, за да кажем, че имам свой собствен почерк.


Първата ви вокалистка Annelore напусна групата веднага след края на записите на The Edge of All I Know. Как се отрази това на групата?

Не бяхме щастливи от този факт, разбира се, а и както можете да чуете в албума тя е много добра певица и страхотен приятел. За щастие все още сме добри приятели с нея, а и намерихме чудесна нова вокалистка в лицето на Ann Van Rooy!

Какво настроение донесе тя?

Ами повече или по-малко същото предполагам...Тя е чудесна певица както и изпълнител на сцената, реакциите от живите ни изпълнения с нея са добри, така че Gwyllion забива все така силно.

The Edge of All I Know е продуциран от Jens Bogren. Какво е да записваш с такъв професионалист работил с групи като Opeth, Amon Amarth, Katatonia и други?

Беше невероятно! Jens не е само гений говорейки за звук, но и чудесна личност, не се отнасяше с нас като с някаква малка група между гигантите, с които вече е работил. Той се отнасяше с нас като с професионална група, вслушвайки се във всичко, което имахме да кажем и сътрудничеството ни се получи страхотно. Естествено, ние го оставихме да си върши неговата работа без да му се месим много-много и резултатът може да се чуе в новия албум: звукът звучи по-добре от всичко, на което сме се надявали!

Какво планирате като изпълнения на живо тази година?

Трябваше да бъдем на турне с Autumn миналата седмица, но германския промоутър прееба нещата и турнето беше отменено само ден преди да започне. За момента няма конкретни планове за друго турне, ще видим какво ще ни донесе бъдещето...Но ще има изпълнения тази година и в Белгия, и в други страни тази година!

Кои са влиянията ти в музиката, ако имаш такива?

Твърде много, за да ги назовем всичките! Започва се от death и black метъл като Dimmu Borgir, In Flames, Immortal, Graveworm, Dissection, Children of Bodom, минаваме през progressive като Pain of Salvation, Dream Theater, Ayreon, след това готик метъл като Nightwish, After Forever, Autumn, Epica и стигнем до power метъл групи като Rhapsody, Gamma Ray, Iron Maiden - всъщност бих казал всякакъв метъл, в който има поне малко мелодия. Специално трябва да спомена ранната Metallica, които имат ОГРОМНО влияние над Martin и мен, а също така и няколко белгийски групи като Oceans of Sadness и Thurisaz, които са толкова талантливи, че не е за вярване, че не са по-известни от това, което са в момента - заслужават много повече!

Смяташ ли, че метъл музиката живее втори живот през последните няколко години?

Да, смятам, че метълът се надига навсякъде и отново е интересен - може би защото някои комерсиални групи се насочиха в тази насока или пък някои метъл групи станаха по-комерсиални, не знам.При всички положения е страхотно, че все повече хора започват да оценяват този чудесен музикален стил.

Ако можеше да избираш кой би взел със себе си в автобуса по време на турне?

Катрийн Зита-Джоунс, ако беше свободна :).

Благодарим за интервюто и успех занапред!

И ние благодарим и се надявам да се видим по турнетата някой ден.

GWYLLION са:

Ann Van Rooy - вокали
Martijn Debonnet - китара
Steve Deleu - китара
Thomas Halsberghe - бас
Joris ’Sygmoral’ Debonnet - клавишни
Wouter Debonnet - барабани

Официален сайт: gwyllion.com

0 Какво мислиш?

Какво мислиш?

Абонамент

 

Email абонамент

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Архив

Free Blog CounterEnglish German Translation
Блог класация