Том Арайа не е сигурен в бъдещето на SLAYER  

Posted by Svuio in ,

По-всичко личи, че настоящите членове на SLAYER не са на едно мнение по отношение на бъдещето на групата. В скорошно интервю за Guitar World китаристът Кери Кинг и басистът и вокалист Том Арайа демонстрираха различни нива на желание да продължат в следствие на скорошните събития (смъртта на Джеф Ханеман и уволнението на Дейв Ломбардо).

За Арайа сегашното положение е като да започнеш отначало въпреки, че бандата е на 30 години.

"Без Джеф просто няма да е същото. Не съм убеден, че феновете биха приели подобна драстична промяна. Особено като се има предвид огромния му музикален принос за групата. Дори и да му намерим заместник, просто няма човек на планетата, който може да прави нещата, които Джеф правеше."



От друга страна Кинг ясно заявява, че няма намерение да спира SLAYER машината.

"Смятам да продължим. Не смятам да хвърляме кърпата само защото Джеф не е тук."



Арайа коментира и физическото състояние на Ханеман през последните години:

"Способността му да свири непрекъснато се влошаваше. Но той не каза на никого. Просто знаехме, че нещата не са добре. Беше трудно да извличаме музика от него. Беше много горд и не искаше да притеснява никого. Джеф се появяваше, свиреше и не искаше никой друг да знае какво се случва с него. Опитваше се да бъде силен."

След ухапването от паяк, групата няма избор и е принудена да му намери заместник. Том си спомня това време, признавайки, че почти не си е представял, че е възможно да продължат без Джеф.

"За мен беше много трудно да взема решение да продължим без него. Останалите започнаха да назовават имена, а аз се чудех как може изобщо да мислят за това. Трябваше обаче да направим нещо. SLAYER освен група хора е и бизнес. Това са аспекти, които феновете трудно разбират. Трябваше да вземем някои решения защото бяхме задължени да направим тези турнета."

"Изяждаш се отвътре защото искаш да помогнеш на този човек, а не можеш", добавя Кинг. "А и не е като да не е искал да се оправи. Той не искаше да умре. Но и не успя да си помогне преди да е станало твърде късно."

0 Какво мислиш?

Какво мислиш?

Абонамент

 

Email абонамент

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Архив

Free Blog CounterEnglish German Translation
Блог класация