ЕР МАЛЪК с концерт на 24 март 2010!  

Posted by Svuio in ,


Легендарната българска група е първата, потвърдила участие в големия концерт по случай 4-тия рожден ден на радио Тангра Мега Рок’. Той ще бъде в столичната зала ‘Универсиада’ в самото начало на пролетта – на 24 март.

През последните 13 години, предвожданите от култовия Любо Малковски ЕР МАЛЪК направиха ЕДИН ЕДИНСТВЕН концерт –организиран отново от Тангра Мега Рок на 21 септември 2006 по случай 15-тия юбилей на групата.

За новия сцничен удар на една от най-съществените групи в българската музикална история, специално от Англия ще долети техният знаменит барабатист Орлин Радински – Линча.

Очаквайте скоро информация, както за билетите, така и за други сензационни участници в концерта за 4-тия рожден ден на Тангра Мега Рок!

ЕР МАЛЪК ИСТОРИЯ:

Ер Малък са една от най-сериозните български групи от началото на 90-те години.
Те са създадени през 1991 година в София, малко след разпадането на една друга култова банда - Ера.

Ер Малък в състав: Адриан Иванов "Адри" – клавишни и вокал (бивш "Орион" и "Ера"), Ивайло Петров "Иваца" – бас и вокал (бивш "Ахат" и "Орион"), Орлин Радински "Линча" – ударни (бивш "Импулс" и "Акцент") и Любомир Малковски – вокал, композитор, китара, автор на текстове и лидер на "Ер малък"са обявени за Група на годината/92, а албумът "Ер малък 1 - за "Албум на годината" на годишните награди на вестник "Ритъм".

Преди да бъде вокал на "Ера", Любомир Малковски има сериозно присъствие в българската джаз музика – свири с групите "Монтуно", "Елипсис" и "Кода".
Той е и автор на повечето от най-популярните песни, изпети от Милена, най-вече от албума "Ха-Ха".

Ер Малък се прочуват и с изключително майсторство, след незабравими концерти, когато Любо Малковски и Линча правят по двайсетминутни сола.
Всъщност именно свиренето на живо прави от Ер Малък наистина голяма група и спечелва уважението на колегите им. Първият албум на Ер Малък се продава в десетки хиляди и групата заслужено обира първите награди на току-що създадената Рок Академия от вестник Ритъм.

От "Ер малък 1" (1992г.) се отличават две парчета: "Скоропоговорка" и "Българи", която се превръща в първият голям хит на групата.

Адриан Иванов, клавиристът на групата споделя пред BBC години по-късно, че липсата на възможност за концерти кара Ер Малък да прекрати дейността си. Точно отсъствието на контакт с феновете кара всички да се замислят доколко има смисъл да се занимават с музика, и последните им концерти остават през 1995г.

Днес Адриан Иванов и Линча все още са професионални музиканти (вторият живее в Англия), докато Любо Малковски се занимава с програмиране и, разбира се, семейството си.

През годините личният състав е претърпявал известни промени, но основните лица в Ер Малък са - Любомир Малковски - китара и вокал; Адриан Иванов – клавири; Ивайло Петров – бас и Орлин Радински – Линча – барабани.

1 Какво мислиш?

Очаквам с нетърпение и надежда да потвърдят това, което могат и това, което са.

Какво мислиш?

Абонамент

 

Email абонамент

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Архив

Free Blog CounterEnglish German Translation
Блог класация