'КРАВАЙ' сe възражда - Хората се организират за специална среща  

Posted by Svuio


Култовото за почитателите на heavy metal, punk rock и new wave теченията в София бистро 'Кравай' отново ще бъде притегателно място за любителите на свободата и протеста!

За гостите на столицата, ще припомним, че 'Кравай' бе мястото, където през 80-те няколко рокендрол поколения говореха свободно за музика, разменяха плочи, пиеха бира и планираха купони.

"Имаше всякави теми – от уродливостта на социализма до новия албум на Motörhead. Някои пишеха поезия, други песни, а трети книги. Сега много от стиховете са издадени, песните са изпяти, а книгите написани. Има и филми!" - споделя един от двигателите на идеята пред Тангра Мега Рок и продължава:

"Един от тайфата - Емил Тодоров (сега в САЩ) създаде групата Kravaj Reunion вън Facebook (all content is public) с целта "всички типове и типеси (ха-ха) от Кравай да се съберем от цял свят и да ударим яко".

Групата бързо набра популярност и вече има 334 члена от цял свят и 308 архивни черно-бели снимки от едно време. Всички бивши посетители на 'Кравай', 'Дупката', дискотека 'Пешо Берон' и 'Синьото кафе'.

В резултат на обмяната, спонтанно възникна идеята за обща среща:

Мястото и датата - 'Кравай', 13 май в 19:00 часа. Емигрантите вече резервират самолетни билети, а местните планират общо посещение на кръчма и Jam session с участието на някои от музикантите посещавали 'Кравай'. Подразбирай - водят се преговори с членове на Ревю, Нова Генерация, Контрол и т.н.

Това естествено не е от типа 'събиране на класа', а истински GATHERING OF FREAKS!
Очаквайте още новини!!!

0 Какво мислиш?

Какво мислиш?

Абонамент

 

Email абонамент

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Архив

Free Blog CounterEnglish German Translation
Блог класация