HAGGARD ни очароваха пак, този път в Пловдив  

Posted by Svuio in ,


Градът под тепетата беше домакин на второто гостуване на германските симфоник-дуум-дет класици HAGGARD. В началото не можем да не отбележим гениалното решение на организаторите от Art BG и областният управител на града Иван Тотев този концерт да се проведе в Летния театър, който идеално се вписа с изпълнението, което видяхме.

Макар и в намален състав Haggard бяха достатъчно многобройни (9) и саунд чека отне повече време, затова и вратите на входа се отвориха по-късно от обявеното начало в 19ч. Поради закъснението българската група MODERN FOLKING любезно се отказаха да свирят. Все пак ще имаме възможността на ги чуем на Park Rock Open Air, отново в Пловдив на 28 май. Началото на шоуто беше поставено в 20:50 ч. По-долу можете да видите нещо като оригинален сетлист (благодарности на Любо), който претърпя промени и импровизации.



Като цяло Haggard ни разходиха из цялото си творчество, с характерната класа на изпълнението. С всяка изминала минута градусът на публиката се покачваше и дори дъжда нямаше как да го понижи. Asis за пореден път демонстрира високите си музикални умения, а китаристът Claudio по едно време толкова се ентусиазира, че се качи с китарата си сред публиката и свирейки видя какво е да си част от тълпата.



За пръв път в историята си, групата имаше възможност да свири с филхармония на живо - Пловдивската. Най-ентусиазиран от този факт разбираше беше Asis, който не спря да благодари за тази възможност. Като изключим моментите когато филхармонията свиреше соло, тя на моменти се губеше звуково зад групата, което донякъде е обяснимо. При всички положение ефектът беше налице и не остана недоволен фен. След над два часа и половина изпълнение концертът логично завърши с Awaking The Centuries, хит, който всички очаквахме да чуем.



Още веднъж поздравления за ART BG за организацията и смелото решение да направят този концерт на подобно място, постигайки някак си романтична метъл обстановка между около 1500 души :).

Още снимки можете да видите тук.


1 Какво мислиш?

Уникален концерт се получи наистина :) Страшно съм доволен и аз... Тия дни се надявам и аз едно кратко ревю да драсна в блога :)

Какво мислиш?

Абонамент

 

Email абонамент

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Архив

Free Blog CounterEnglish German Translation
Блог класация