RAMMSTEIN посипаха София с огън и жупел  

Posted by Svuio in , , , ,


След историческия първи ден на Sofia Rocks, нямаше как да очакваме нещо по-различно и преди втория. Три от групите - STONE SOUR, ALICE IN CHAINS и RAMMSTEIN щяха да забият за пръв път по нашите земи и това предизвика съвсем нормално небивал интерес, особено към последната...

Шоуто започна в 15:40ч. с българите от SKRE4. Момчетата се бяха подготвили добре и изтрещяха як хардкор, който събуди подобаващо публиката, сред която имаше и не малко техни фенове.

Около час по-късно дойде редът и на вокалистът на SLIPKNOT Corey Taylor и бандата му STONE SOUR. Няма да се впускаме в подробности да обясняваме кой е той, но не можем да не отбележим перфектното му държане на сцена, невероятния контакт с публиката и разбира се това, че си беше облечен нормално :). Групата заби най-известните си парчета, сред които и бавното Through Glass, което колкото и да е странно доста подхожда на Corey, въпреки бруталния му имидж от Slipknot. Чухме и няколко изпълнения на нови песни, които ще бъдат включени в новия диск на групата излизащ през септември.

След кратка пауза дойде редът и на една от легендарните гръндж банди - ALICE IN CHAINS. Логично, те стъпваха за първи път в България. Без да преувеличаваме имаше няколко хиляди души дошли специално заради тях и те със сигурност не са останали разочаровани. Новият вокалист William DuVall, еблематичният китарист Jerry Cantrell както и останалите показаха умопомрачаваща класа и перфектен звук. На моменти изпълнението беше толкова чисто, че се питаш това запис ли е или не. Разбира се, не беше. Сред парчетата, които чухме бяха новият хит Check My Brain и Man in the Box.

Сетлист:

01. Them Bones
02. Dam That River
03. Rain When I Die
04. Check My Brain
05. Again
06. A Looking in View
07. We Die Young
08. Man in the Box
09. Would?
10. Rooster



Към 19:30ч. на сцената се появиха и кралете на метъла MANOWAR. Наистина много хора бяха дошли само заради тях и вероятно доста от тях са останали разочаровани от изключително краткия сет на бандата - около 45 минути. Те стигнаха само за седем парчета, сред които и кавър на Heaven & Hell в памет на Ronnie James Dio. През останалото време чухме прочувствена реч на Joye De Maio на български както и няколко заигравки с публиката на последния и Eric Adams. Като цяло остана впечатлението, че на Manowar не им харесва особено да са втора цигулка и като, че ли не си дадоха много зор. Дано ги видим отново като хедлайнер в Каварна където може би се чувстват по-комфортно.

Сетлист:

1. Manowar
2. Call to Arms
3. Kings of Metal
4. Warriors of the World United
5. Hail & Kill
6. Thunder in the Sky
7. Heaven & Hell




След края на изпълнението на Manowar настъпи едночасова пауза, а дебела завеса покри огромната сцена, за да може чудовищната техника на RAMMSTEIN да бъде сглобена. В 21:40ч. светлините угаснаха и публиката изтрещя. Въпросната завеса падна, само за да бъде сменена с огромния немски флаг. И тогава всичко започна - с Rammlied от новия диск Liebe ist für alle da, последвана от още две нови парчета. След това прозвучаха и хитове като Feuer Frei!, Benzin, Links 2 3 4, Du Hast и Pussy за финал преди биса. Почти всеки беше гледал записи на чудовищните пироефекти и игри със светлината на концертите на Rammstein. Когато видиш това на живо обаче, направо изперкваш. Абсолютно невъзможно ми е да опиша подобаващо всички огнени езици, горелки, фойерверки, светлини и роли на Till Lindeman и останалите от групата, включително и откачения пианист Christian "Flake" Lorenz (който се разходи с една надуваема лодка из публиката). Всичко това трябва да бъде видяно, за да се осмисли и възприеме. Като огромния кур-оръдие по време на Pussy, който Lindeman възседна и обсипа предните редове с тонове спермо-пяна. Да не говорим за страхотното звучене на цялата група. Или пък публиката, която аха-аха да срути стадиона от кеф. Всеки, който беше там снощи би могъл да опише по различен начин видяното, затова спирам до тук. А тези от вас, които не успяха да се докоснат до немската машина - намерете начин и време да го направите в бъдеще, струва си!

Сетлист:

01. Rammlied
02. B******
03. Waidmannґs Heil
04. Keine Lust
05. Feuer Frei!
06. Wiener Blut
07. Frьhling In Paris
08. Ich Tu Dir Weh
09. Du Riechst So Gut
10. Benzin
11. Links 2 3 4
12. Du Hast
13. Pussy

14. Sonne
15. Haifisch
16. Ich Will







За финал - браво на BEC И благодарим за тези два дни. Искаме пак догодина!

Още снимки тук.

1 Какво мислиш?

Рамщайн са номер едно :)

Какво мислиш?

Абонамент

 

Email абонамент

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Архив

Free Blog CounterEnglish German Translation
Блог класация