КАВАРНА РОК ФЕСТ - TARJA, DORO, EPICA, LEAVES' EYES  

Posted by Svuio in , , , ,

Eто, че и нашият скромен екип се завърна от, нека я наречем българската рок столица Каварна. Петото поред издание на вече наричащият се Каварна Рок Фест мина повече от добре с изпълнения за всеки вкус с много силни имена сред участниците. Организираният от Loud Concerts и Община Каварна фестивал за пореден път оправда повечето очаквания и вече нямаме търпение за следващия.

Първият ден ни предложи изпълнения на най-силните в момента дамски метъл банди начело с TARJA TURUNEN и легендарната DORO PESCH. Всичко започна по график на 23-ти юли в 18:00 ч. когато честта да открият фестивала имаха хората на Liv Kristine събрани в бандата LEAVES' EYES. Русокосата фея от Норвегия и съпругът й Alexander Krull ни предложиха смес от оперно пеене и тежки вокали, което се понрави на вече посъбралата се публика.



Следващи на сцената се появиха супер актуалните в момента холандци от EPICA, начело с любимката на нашия фотограф - червенокосата фурия Simone Simons. Никой не очакваше друго освен качествено изпълнение и точно това получихме. Може би микрофона на Simons можеше да е малко по-висок, за да се насладим изцяло на певческите й данни, които никак не са малки. Неслучайно Simone е смятана за почти толкова добра колкото и самата Tarja Turunen. В сета на бандата имаше всичко включително и най-силните им парчета като Cry for the Moon и Sensorium.



Ако Ronnie James Dio е безспорният глас номер 1 в рока сред мъжете, то тази чест при дамите държи Doro Pesch. Можем да употребим всякакви епитети за нея, но всеки който я е чувал и виждал на сцена, пък било то и на запис, определено няма нужда от тях. Doro има вече над 2500 концерта зад гърба си и ако знае как да прави нещо то е да омае публиката пред себе си. Прави това с невероятния си дрезгав глас, с чутовната енергия на сцената и с любовта си към това, което прави. Единият час, който се полагаше на нейното изпълнение не беше достатъчен, спокойно можеше да има още толкова. Русокосата прима на метъла ни подари най-добрата си музика, включително и класиката All We Are и кавър на класиката на JUDAS PRIEST - Breaking the Law.



Разбира се дойде и кулминацията на вечерта - хедлайнерът Tarja Turunen, която със сигурност е най-популярното име сред дамите в метъла през последните десетина години. И има защо. Снежната кралица започна с Enough, последвана от My Little Phoenix. Между пет и десет хиляди души на стадиона затаиха дъх още от първите строфи. Това е вече трети концерт на Tarja пред българска публика само в рамките на три години и връзката между нея и феновете й тук започва да става все по-специална. Отново чухме най-доброто от първия й самостоятелен албум My Winter Storm, три парчета от периода й в Nightwish - Sleeping Sun, Over the Hills and Far Away и Wishmaster. Имаше и нова музика - Falling Awake, In For A Kill и We Are. Новият й албум What Lies Beneath излиза през септември. Час и половина мина като миг и когато завършиха последните акорди на Die Alive, никой не искаше да повярва, че Tarja ще напусне сцената. Сигурни сме обаче, че тя отново ще се върне тук, при това съвсем скоро, може би още за представянето на новия си албум.



Вечерта завърши с изпълнение на
ATROCITY, групата на споменатия по-горе Alexander Krull, пред вече значително оредялата публика на стадиона в Каварна.

Снимки от първия ден можете да видите тук.

Сетлисти:

LEAVES' EYES

Njord
My Destiny
Emerald Island
Take The Devil In Me
At Heaven's End
Ragnarok
Elegy
Froya's Theme

EPICA:
Samadhi
Resign to Surrender
Sensorium
Unleashed
Martyr of the Free Word
The Obsessive Devotion
Quietus
Cry for the Moon
Sancta Terra
Consign to Oblivion

DORO:

Earthshaker Rock
I Rule the Ruins
Running from the Devil
Burning the Witches
Bad Blood
True as Steel
Egypt (The Chains Are On) (DIO cover)
The Night of the Warlock
Metal Racer
Fur Immer
Burn It Up
Breaking the Law (JUDAS PRIEST cover)
All We Are
---------------------------
Always Live to Win

TARJA:

Enough
My Little Phoenix
Lost Northern Star
Sleeping Sun
Ciaran's Well
Poison (Alice Cooper cover)
Mike Terrana's drum solo
We Are
I Walk Alone
Still of the Night (WHITESNAKE cover)
Over the Hills and Far Away (Gary Moore cover)
Falling Awake
-------------------------
In For A Kill
Wishmaster
Die Alive

0 Какво мислиш?

Какво мислиш?

Абонамент

 

Email абонамент

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Архив

Free Blog CounterEnglish German Translation
Блог класация