METALLICA със собствен лейбъл, ще се издават сами  

Posted by Svuio in



Считано от 30 ноември METALLICA притежава собствеността над абсолютно целия си мастър материал, включително и видео. Това е почти безпрецедентен случай за банда, която е била на договор до този момент. Според споразумението на METALLICA с Warner Music Group всички мастър записи на бандата стават нейна собственост от 30 ноември 2012г.

"Искаме да благодарим на всички в Warner Music Group за 28-те години на страхотно сътрудничество, особено след 1994г. когато усещахме, че имаме истински партньор за бизнеса ни в С.Америка", казва James Hetfield.

METALLICA обявиха и създаването на собствена звукозаписна компания - Blackened Recordings, която става дом на всички записи на групата - аудио и видео. Blackened Recordings ще се заеме с всички маркетинг дейности и ще сключи сделка с Rhino Entertainment, които ще произвеждат и разпространяват материалите в С.Америка. Разпространението по света ще се осъществява от Universal Music Group.

"Като банда всичко се е свеждало до контрола" коментира Lars Ulrich. "Основавайки Blackened Recordings се сдобиваме с абсолютна независимост, давайки ни 100% контрол и поставяйки ни начело на собствената ни креативност."

Първото издание на Blackened Recordings ще бъде DVD-то Quebec Magnetic, което излиза следващия понеделник и ще съдържа записите на двата концерта в Quebec City през есента на 2009г. от турнето World Magnetic.


0 Какво мислиш?

Какво мислиш?

Абонамент

 

Email абонамент

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Архив

Free Blog CounterEnglish German Translation
Блог класация