MOTORHEAD призовават феновете да не купуват албумите им  

Posted by Svuio in


MOTORHEAD в лицето на Lemmy Kilmister призоваха феновете да не купуват бокс-сета Complete Early Years. "Алчността отново надига зеещата си паст", казва той. Става въпрос за събрани на едно място 8 от по-ранните албуми на бандата на мини 5-инчов формат, както и 7 CD сингъла.

Според бандата цената от 600 долара е прекалено висока и е завела дело срещу музикалната компания комплектът да не бъде пускан на пазара, но е загубила.

"Много се дразня, че тези хора пускат това на тези цени, особено в наши дни когато парите са кът. Лейбълите отново се опитват да изстискат и последните стотинки на феновете ни. Но те жънат каквото си посяха, нали така? Вижте какво става с музикалния бизнес. Има много примери за корпоративна алчност: преиздавайки един и същ материал отново и отново, поставяна на скандални цени, с които буквално изнасилват феновете."

С Complete Early Years бандата искаше да отпразнува 35-годишнината си събирайки на едно място първите си осем албума (от Motorhead до No Remorse). Кутията съдържа още седем от ранните сингли, книга, плакат и колекция от значки. Самият капак на кутията представлява уголемен размер на логото на бандата. Според Lemmy обаче нищо от това не струва толкова пари:

"Макар и все още да правим пари от продажби на албуми, това не е начинът който съм си представял. Не ми харесва да изнудват феновете ни, а точно това се случва."



0 Какво мислиш?

Какво мислиш?

Абонамент

 

Email абонамент

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Архив

Free Blog CounterEnglish German Translation
Блог класация