Най-добрите метъл албуми за Март  

Posted by Svuio in , , , , , , , ,

1.MESHUGGAH - ObZen

Новите издания на MESHUGGAH по традиция се очакват с голям интерес защото шведската банда винаги предлага нещо ново и обича да експериментира. Примерно албумът им от 2005 Catch Thirty Three се състоеше от една-единствена песен, разделена на части.

ObZen е по-традиционен от гледна точка на структурата, но MESHUGGAH винаги предлагат нещо ново, така е и този път. Песните са с много по-сложни за изпълнение рифове и технически необичайно ритмуване. Пълно е и с прогресив елементи. Песните са по-тежки и подплатени с много траш
партии, които звучат чудесно при непрекъснато слушане.


2. KORPIKLAANI - Korven Kuningas

Албумът продължава запазената марка на групата - финландската хумпа. Имат бързи пиянски песни, както и традиционни фолклорни като са използвани инструменти като флейта, цигулка и акордеон. Има дори една акустична балада. KORPIKLAANI изпълняват музиката си с голяма доза радост и енергия, а песните са много мелодични

Много от вокалите на Jonne Jarvela са на фински има разбира се и на английски. Звукът е осезаемо изчистен. Песните са подобни на това, което правеха и преди, но много по-добре написани и композирани, както и разнообразни.


3. LUCIFER - L'Autrichienne

L'Autrichienne е епос от 21 песни с текстове базирани на Френската революция. Музикалният обхват на албума е поразителен. От смазващ дуум метъл до акустичен поп, има и пънк рок, и гриндкор, но никога не скучаеш.

Вокалите на Valеntine са наелектризиращи. От меко и мелодично пеене до стряскащо крещене, тя преминава през цялата гама от стилове и емоции. Това е изключително амбициозен албум. Въпреки, че е малко трудно да се поддържа инерцията за цели 21 пени има няколко момента, които наистина приковават вниманието.

4. CAVALERA CONSPIRACY - Inflikted

В Inflikted има елемнти от SEPULTURA, SOULFLY, та дори и от пънк и хардкор. Песните са със страхотни траш рифове и сола, а Mark Rizzo наистина очарова. В някои от парчетата може да се усети и груув и прогресив звучене. От чист death метъл до по-сложни и комплексни песни, CAVALERA CONSPIRACY направо ни удрят в земята.

Вокалите на Max са много характерни, а ръмженето му е по-добро от всякога. Доведеният му син Ritchie Cavalera е на вокалите в една от песните. Наистина е страхотно да чуем Max и Igor отново заедно, а албумът показва, че не са загубили и част от химията помежду им.


5. DARK FORTRESS - Eidolon

Eidolon е концептуален албум базиран на древногръцката идея за двойното човешко съществуване. Музикално комбинира суров блек метъл с по-симфонични и мелодични елементи. Китарните партии са изумителни, с ччудесни блек метъл рифове, като има и някои груув и траш части, както и няколко много добри сола.

Morean върши чудесна работа на вокалите изразявайки различни емоции. В албума гостува и Tom Gabriel Fischer от CELTIC FROST`S. Въпреки, че е замислен като блек метъл албум Eidolon би се възприел и от фенове на други стилове.



0 Какво мислиш?

Какво мислиш?

Абонамент

 

Email абонамент

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Архив

Free Blog CounterEnglish German Translation
Блог класация