James Hetfield за новия албум на METALLICA: Master Of Puppets беше основата на новия запис  

Posted by Svuio in ,


Фронтменът на METALLICA James Hetfield даде обширно интервю за Rollingstone в което говори за благотворителния концерт в LA и новия албум.

Има ли някакво очакване у вас когато се връщате отново на работа или това е просто бизнес?

Имаме навика да репетираме прекалено много. Така, че най-вероятно ще си планираме две седмици за репетиране, ще го правим пет дни, ще теглим една майна на последната седмица и ще си кажем "Добри сме". Вероятно ще изсвирим и някои от новите песни, защото в момента сме много ентусиазирани от тях. И на нас ни се случва да мислим за обичайните кошмари на всеки музикант: кошмара, че не мога да намеря гримьорната, кабела на китарата ми е твърде къс и не стигам микрофона, момчетата свирят песен, която никога не съм чувал през живота си, колана на китарата ми дращи врата и всякакви подобни. Но с течение на репетициите всичко това изчезва и се чувствам много по-сигурен в себе си.

Какво ви доведе на този благотворителен концерт?

От няколко години ни канят. Това е изключителни благородна кауза (подкрепа за музикално училище). Музиката изчезва от училищата. А тя трябва да бъде там, особено в днешно време. Хубаво е да има място където можеш да правиш това. Музиката спаси живота ми.

Познаваше ли Flea?

Името е някак си запомнящо се. Когато чуеш някой да се казва Flea си казваш "Какво? Сигурно подскача доста." Аз съм фен на Peppers от много, много дълго време. Смятах ги за психари. Никога не успях да се срещна с тях в ранните им години.

Вие се появихте по едно и също време, но на съвсем различна сцена

Много различна. Ние харесваме различни стилове музика. Те не бяха тежки, но бяха екстремни, а на мен това ми харесва.

Има ли заглавие новият албум на METALLICA?

Има заглавие, но все още не сме решили дали ни харесва. Но албумът е завършен. Трябва да се миксира. Иначе всички вокали и инструментали са готови. И ни харесват.

Не беше ли твърде дълъг процес този път?

С нашата скорост, следващия ще отнеме 4 години. Лично на мен не ми харесва да отнема чак толкова много време. Има някои неща, които биха могли да скъсят процеса, но останалите членове на бандата не са съгласни, така че трябва да търсим компромиса.

След последния албум и травмата показана във филма Some Kind of Monster, този трябва да е жесток.

Точно така. Имахме твърде много песни. Да напишем десет наистина добри. Някои рифове не са достатъчно добри? Тогава да ги разкараме. Можем да вземем една ОК песен и да я направим добра. Но тя трябва да е страхотна. Затова сега ги редуцираме до 10 или 11.

Какво ви събра с Rick Rubin?

Имахме нужда от малко освежаване. Bob Rock свърши страхотна работа. Може би пламъкът не грееше толкова силно колкото на нас ни се иска. Bob е страхотен човек и приятел. Чувствам се добре и сигурно с него.Но трябваше да бъдем малко разтърсени, да ни сритат отзад. Това беше целта на занятието.

Винаги ли се съгласявате с това, което ви каже Rubin ?

Абсолютно не. Но искахме да опитаме с него. И както може би се досещате си има причини за това. Понякога беше добре, понякога не. Има моменти, в които просто сме сигурни, че сме прави.

Каква идея се крие зад този албум?

Посоката е да вкараме миналото в настоящето. Ние знаем как стават нещата. Да се върнем към корените си, но защо да го направим? Защо написахме нещата по този начин? Основата беше Master of Puppets и силата на този албум. Така, е искахме да видим как бихме направили нещо подобно сега.

Значи смяташ, че този албум ще бъде също толкова добър?

Определено. Надявам се да бъде. Усещаме, че този албум е много добър, особено след St. Anger, който беше твърде еднопосочен за феновете. Яростта го определяше. И ако и вие не сте се чувствали ядосан, едва ли ви е звучал добре. Беше точно определено настроение. А този е много разнообразен и интересен.

Ще свирите ли нещо ново тази вечер (14 май бел.прев.)?

Няма да свирим нищо от новия материал. Не мисля, че това е мястото. Това е благотворителен концерт на Flea. Не искаме да се изтъкваме с нищо тук. Ще има време и за това.

0 Какво мислиш?

Какво мислиш?

Абонамент

 

Email абонамент

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Архив

Free Blog CounterEnglish German Translation
Блог класация