Група на седмицата (45): NEMESEA  

Posted by Svuio in


Напоследък се оглеждам за някоя нова (за мен) група с женски вокал и успях да попадна на една, която привлече вниманието ми. Бях слушал едно-две парчета и останах приятно изненадан от тази сравнително млада банда.

NEMESEA са основани през 2002г. в холандския град Грьонинген от вокалистката Manda Ophuis и китаристът Hendrik Jan de Jong. През 2003г. са съпорт на небезизвестните AFTER FOREVER. В края на 2004г. излиза и първият им албум - Mana. Албумът привлича вниманието с приятното си звучене и групата си печели стабилни позиции на готик сцената в северните страни.

Въпреки, че преговарят с едно кило компании, вторият албум на Nemesea излиза благодарение на феновете. Те са първата банда събрала над $50 000 от дарения чрез сайта Sellaband. In Control става факт през 2007г. и на мен лично по необясними причини този албум ми харесва много повече отколкото предишния макар и силът му да е значително променен. В момента мениджър на групата е David Arden, брат на Sharon Osbourne.

Стилът на Nemesea е сравняван с този на After Forever или поне що се отнася до първия албум - симфоничен метъл с оперни женски вокали. Втория им албум се различава коренно и е по-скоро рок, но пък на мен си ме кефи повече.

Драснах 1-2 мейла и успях да се уредя като официален вестоносец на групата със специално потвърждение от Manda Ophuis и така ще имам възможност да съобщавам всякакви новости около групата.
Сайт: nemesea.com
MySpace
YouTube

Click here for more info

0 Какво мислиш?

Какво мислиш?

Абонамент

 

Email абонамент

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Архив

Free Blog CounterEnglish German Translation
Блог класация