NIGHTWISH - Once Upon A Nightwish (ревю)  

Posted by Svuio in ,

Когато Nightwish уволниха Tarja Turunen през 2005г. това беше голяма новина по всички медии, особено финландските. Сагата продължи с месеци и придоби публичност подобна на историите около Бритни Спиърс или Парис Хилтън например. Стигна се дотам, че дори бе поискано мнението на финландския премиер по въпроса.


Once Upon A Nightwish разкрива този инцидент в детайли както и цялата кариера на групата. Това е официалната биография на групата написана от журналиста Mape Ollila, който е много близък с Nightwish и има почти неограничен достъп до тях. Той хронологизира тяхното основаване, записите на всички техни албуми, турнетата и разбира се непрекъсната драма около тях.

Въпреки, че е одобрена официално от Nightwish Once Upon A Nightwish не е реклама. Ollila си прави собствени заключения и сред тях има и положителни и отрицателни. Както всички знаем основателят на групата и основна движеща фигура Tuomas Holopainen е впечатляваща личност. Той е музикален магьосник и е отдал живота си на групата. Но трудния му характер и откровената липса на комуникативност носят проблеми, нещо което също е отразено в книгата.


Другият основен герой разбира се е Tarja Turunen. Ollila проследява превръщането й от ученичка до мега-звезда. Тя се омъжва за мениджъра си, който е обвиняван, че създава дупка между нея и яленовете на групата, което в крайна сметка довежда до уволнението й.


Направени са интервюта с всички членове на групата както и с членове на звукозаписните компании, близки и приятели. Нещата са поставени от различни гледни точки, което дава една доста ясна представа за историята на Nightwish.

0 Какво мислиш?

Какво мислиш?

Абонамент

 

Email абонамент

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Архив

Free Blog CounterEnglish German Translation
Блог класация