След дълго затишие CKY най-после издават Carver city  

Posted by Svuio in ,

Какво би се случило, когато четири напълно различни и странни личности се съберат за да правят музика? Ако следваме примера на CKY, които през последните 10 години не спират да се утвърждават като рок’ен’рол сила, резултатът е интелигентни, наситени музика и текстове, тежки рифове, многопластови мелодии и перфектна продукция. Но както казва Deron Miller (вокали / китари), тази комбинация може да създаде и доста напрежение, което се нуждае от отдушник.

Неотдавна десетте години напрежение си казват думата. Според китаристът и продуцент Chad I Ginsburg, „членовете на групата не пропускаха случай да се сбият помежду си в турбуса.” Налага се CKY да си вземат почивка за неопределен период от време. Почивка, която поставя под въпрос бъдещето на групата.

Групата е наполовина готова с работата по предстоящия „Carver City”, записан и продуциран в студиото на Ginsburg, Studio CIG в Пенсилвания, когато CKY се оказват неспособни да се справят с вътрешните си разногласия и се разделят. В течение на цяла една година Ginsburg, Miller и Margera не си говорят. Въпреки неудобната ситуация, групата успява да превъзмогне проблемите си и да създаде най-добрия си албум досега, „Carver City”, който е вече факт.



„Можехме просто да кажем „Майната му! Няма да завършим албума.” Но никой не можеше да вземе подобно решение.” казва Ginsburg. „Когато най-накрая се събрахме за да започнем отново записите, не си говорихме за миналото, не погледнахме никога повече назад. И страстта към музиката се върна от само себе си, по-силна и вдъхновяваща отвсякога. Взехме си едногодишна почивка, но мисля, че това само помогна на музиката ни.”


Carver City е първия албум на CKY от 2005 насам, както и първи за Roadrunner Records. Домашното студио ма китариста Ginsburg му е позволило да работи буквално „няколко хиляди часа в продължение на две години.” Благодарение на продължителната работа и многобройните слоеве и текстури в музиката на CKY, Carver City е музикално най-добрия им албум правен досега.

Темите в Carver City са отчасти фикция, отчасти автобиография. В основата стои тайнственият град Carver City, известен с лошия си късмет и репутация, обитаван от въображаеми персонажи. Градът предствлява крайморски курорт от края на 70-те години – силно наподобяващ мястото, където като дете Miller е ходил често на ваканция със семейдтвото си. Песента “The Boardwalk Body” разказва за една подобна визита на Miller в мистериозния град, когато полицията открива труп под тротоара.



Според Miller, Carver City носи „мрачна лятна ваканционна атмосфера”, и носталгия по пътуванията на групата до плажовете на Източното крайбрежие. „Цялата история на измисленият град Carver City е изпълнена с лош късмет и нещастие, като в същото време дава илюзията за приятно място за живеене. Песните от албума разказват истории, които се случват там, но са вдъхновени от реалния живот.”


„Никога досега не сме били по-ентусиазирани и обсебени от даден проект. Но сега всички нужни елементи са налице: неумиращата подкрепа на феновете ни, нестандартният ни музикален подход и чисто новото партньорство с Roadrunner Records. В следствие на трезвеността, усилената работа, прогонването на вътрешните ни демони и любовта към това, което правим, мога с гордост да заявя, че „Carver City” е най-целеустремения и завършен албум на CKY до момента.” Групата е отново на линия, по-силни и нахъсани отвсякога, с уникален албум, койот феновете им със сигурност ще оценят.

0 Какво мислиш?

Какво мислиш?

Абонамент

 

Email абонамент

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Архив

Free Blog CounterEnglish German Translation
Блог класация