Брутален петък с VITAL REMAINS  

Posted by Svuio in ,

Петъчната вечер на 8 май ни предложи поредната доза твърда музика, този път от най-твърдата. АртБГ докараха в България death величията Vital Remains, които разцепиха мрака и го свалиха за постоянно над клуб Blue Box в София. За съжаление свидетели станаха едва към 300-400 човека.

Концертът на Драгомир Драганов по-рано през деня предизвика обичайното закъснение и концертът започна доста след обявеното 21ч. Първи на сцената се качиха шведите от TRIBULATION. Групата е сравнително млада (основана през 2001г.), но пък достатъчно добре сработена. Имаха и какво да ни представят - дебютният им студиен албум The Horror излезе съвсем наскоро. Има хляб в тези момчета и определено са се харесали на заклетите death метъл фенове.






















Следващите по ред бяха ORDER OF ENNEAD.
За по-запознатите това е новата група на Kevin Quirion, Scott Patrick и Steve Asheim от Council of the Fallen, а последният член е John Li. Именно последния ни направи хубаво впечатление, за 20-те си години показа доста възможности, а и със сигурност е най-добрия китарист китаец (родом от Тампа, Флорида), който някога сме чували. Пича даже все още ходи на училище и не винаги може да ходи по турнета с групата. Другия, който направи впечатление е басистът Scott Patrick, който свири по джапанки...Пичовете свирят някаква смесица от black и death като от време на време вкарват и по някой thrash елемент. Добре се справиха, а китайчето заби няколко прилични сола.


































Хедлайнерите на вечерта VITAL REMAINS излязоха на сцената десет минути преди полунощ. Освен с музиката си, групата е известна с това, че има съвсем различен състав когато е на турне и когато записва. Това обаче няма никакво значение. Важното нещо е музиката и пичовете се постараха да ни я дадат във вида, в който макар и малкото фенове очакваха. Порцията чист (на моменти брутален) death метъл ни дойде като черешка на концертната торта тази пролет. Сетлистът започна с Icons Of Evil от едноименния им (и засега последен албум) от 2007г. Турнето също носи това име. Като за последен европейски концерт се постараха доста. Изключително чисто свирене, добро звучене и разкъртващи вокали. Групата изсвири и парчета от първите им албуми като Scorned, Dechristianize и Infidel. Единствения им проблем беше, че свириха има-няма час и десет минути, но явно така са си го предвидили защото и в Румъния е било така.








Малкото хора направиха атмосферата някак си по-различна, но това не попречи на заклетите металяги в залата да си направят треснята и съм сигурен, че когато Scott Wily каза, че групата ще запомни този концерт наистина го е мислил. Разбира се, нямаше как да не минем и с малко простотия. Охраната малко прекали и очевидно не беше чувала, че stage diving-а за подобен стил музика е нещо нормално. Един пич например бе буквално нокаутиран, но нейсе....Иначе доста народ си тръгна накуцвайки. Поне място за пого имаше....

В заключение можем да отбележим един успешен концерт от гледна точка на метъла, само се надяваме следващия път да има повече хора.

Благодарим на Оги от rock.bg за снимките.

0 Какво мислиш?

Какво мислиш?

Абонамент

 

Email абонамент

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Архив

Free Blog CounterEnglish German Translation
Блог класация