John Petrucci от DREAM THEATER:"Хората да очакват още експерименти и промени"  

Posted by Svuio in ,


В скорошен чат с фенове чрез Music Radar китаристът на DREAM THEATER John Petrucci отговори на редица въпроси. Ето и по-интересното:

Забелязах, че последните няколко албума Dream Theater залагат на метъла повече отколкото той да бъде само част от всичко останало. Не че се оплаквам, но можем ли да очакваме по-експериментална насока в бъдеще? Можем ли да очакваме друг концептуален албум?

Ами на нас ни харесва да се променяме и да мислим за всеки нов албум като за възможност да направим нещо различно. Така, че абсолютно, хората могат да очакват повече експерименти и промени. Това си е част от нас. Това е духът на прогресивната музика - да не тъпчеш на едно място. Очевидно трябва да си поддържаш идентичността, но в същото време трябва да правиш тънки промени, за да поддържаш интереса, така че с всеки албум има нова история за разказване, а не се въртим около едно и също нещо.

Имаш ли планове да издадеш друг соло албум?

Да, със сигурност ще направя още един соло албум. Не съм сигурен кога тошно, но последният ми беше през 2005г. Много хора ме питат за това. Определено ще има още един. Абсолютно.

Коя е най-трудната за свирене на живо песен на Dream Theater?

Няма определена песен, която да е чак толкова трудна, но има части от песни, които са трудни. Във всяка една до известна степен се стига до момент когато съм направил някое трудно соло или пасаж. Например някой спомена The Glass Prison, тя е много трудна. Бърза е, трудно е да я поддържаш чиста в темпово отношение и да артикулираш.

Повече тук.


0 Какво мислиш?

Какво мислиш?

Абонамент

 

Email абонамент

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Архив

Free Blog CounterEnglish German Translation
Блог класация