Полска партия иска да съди фронтмена на BEHEMOTH  

Posted by Svuio in


Полската Партия за законност и справедливост поиска фронтменът на BEHEMOT Adam "Nergal" Darski да бъде съден за това, че през 2007г. унищожава Библия по време на концерт на групата в Полша. Според тях това е обида към религиозните вярвания на полския народ, нещо което е подсъдно според полските закони.

Darski разбуни консервативните духове в родината си след като по време на участие нарича Католическата църква "най-смъртоносния култ на планетата" и разкъсва копие на Библията на сцената. Басистът Tomasz "Orion" Wróblewski казва, че това по никакъв начин не е бил спонтанен изблик. "Правихме това две години преди да се случи и в Полша. Обсъждали сме много пъти преди това. Концерт на BEHEMOTH си е концерт на BEHEMOTH и феновете на BEHEMOTH идват заради него. Феновете на BEHEMOTH знаят какво е BEHEMOTH, познават текстовете и поне малко са запознати с философията на групата. Така, че ми е малко странно да има хора на наше шоу, които да се обидят. Ако такива хора идват на наш концерт, то те идват с ясното съзнание, че ще бъдат обидени, а това не би трябвало да е така. Ние не обиждаме някого конкретно. Ние просто заставаме срещу религията, с която сме израстнали."

Ryszard Nowak, който е ръководител на Полския комитет за защита от сектите предявява официално оплакване от концерта пред полските власти през февруари 2008г., започва разследване, което е прекратено след три месеца.

Сега с новото обвинение делото е отворено отново.

Източник: Gazeta.pl

2 Какво мислиш?

ми така е като се замислиш...инквизицията е унищожила хиляди хора а сатанинската църква никой не е убила. Какъв парадокс а?

абе това политиците са много жалки създания,смешни палячовци.виждат врагове навсякъде,лицемери.

Какво мислиш?

Абонамент

 

Email абонамент

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Архив

Free Blog CounterEnglish German Translation
Блог класация