James LaBrie от DREAM THEATER : "Ще прослушаме седем барабанисти от световна класа"  

Posted by Svuio in ,


Вокалистът на DREAM THEATER James LaBrie даде интервю за Metal Massiah Radio по повод новия си солов албум Static Impulse както и напускането на Mike Portnoy. Ето и по-интересното от него:

Mike беше този, който говореше от името на бандата. Как ще се справите сега с тази задача?

Очевидно, той поемаше много от тези отговорности и искаше да го прави през цялото време, особено в отношенията с феновете и такива неща. Какво правим сега? Осъществяваме комуникацията, правим връзката с феновете, ще се опитаме тя да бъде по-тясна, да им обясним кои сме и да им покажем колко много ценим, че те са там и ни подкрепят. Въпрос на комуникация е, важно е и останалите момчета да се включат, за да можем да осъществим по-силна връзка с феновете ни.

Значи да очакваме и мълчаливец като басиста John Myung да говори с пресата?

Абсолютно. Той вече го направи. John Myung е много по-разговорлив отколкото беше и това му харесва. Мисля, че едно от хубавите неща е, че ще чуете много повече от нас четиримата, отколкото в миналото.

В други интервюта казвате, че търсите заместник на Mike, но не се вижда никакво бързане по този въпрос. Наистина ли търсите барабанист и имате ли кандидати?

Не бързаме много защото това е голяма крачка за нас. За пръв път ни се налага да търсим барабанист за DREAM THEATER. Имаме си всичко, освен барабанист. Но сме подготвили всичко и след две седмици започваме прослушвания. Вече имаме седем човека, които ще дойдат в студиото и ще посвирят няколко песни. Търсим химията, добрата връзка, правилното отношение, точния характер, някой който ще се впише в досегашната философия на групата и философията, която смятаме да имаме в бъдеще. Подготвили сме всичко, така че е въпрос на няколко седмици да приключим с изслушванията и евентуално да обявим новия човек.

Значи ще има обявено прослушване?

Не, няма да се обявява. Вече е решено кой ще дойде. Седем барабаниста ще се пробват и един от тях ще е новият член на групата. Всички са от световна класа. Не мога да ви кажа кои са - иска ми се, но не мога. Тази информация е прекалено чувствителна. Но се очертава да бъде тежка и интензивна седмица когато започнем да свирим с тези хора.

Ще спомена едно име, което смятам, че пасва идеално на DREAM THEATER - John Macaluso. Той свири с теб на турнето Elements Of Persuasion по препоръка на Mike, а ти дори пя в една негова песен в проекта му UNION RADIO. От Ню Йорк е, свирил е прогресив през по-голяма част от кариерата си - много общи неща. Какво мислиш за него?

Ами и без да го казвам е ясно, че John Macaluso е страхотен барабанист, има невероятен талант. Напомня ми на John Bonham - много е готин. Да, имах удоволствието да го взема с мен на европейското ми турне и той е фантастичен - няма никакво съмнение в това. Достатъчно способен е. Дали е един от седемте не мога да кажа. Но без съмнение той е много талантлив. Харесва ми стилът му на свирене и като човек.

Какво мислиш за това, което каза Mike наскоро, обвинявайки те, че си безчувствен и проявяваш неуважение като казваш в едно интервю, че членовете на DREAM THEATER въобще не са тъжни от напускането му?

Няма да седна да се обяснявам кой съм или пък кой е той. Не искам да навлизам в тези неща - искам да гледам позитивно. Жалко е, ако нещо е било интерпретирано като негативно. Никога не съм искал да бъде такова и ако някой е прочел цялото това интервю щеше да разбере, че не съм искал да прозвучи по този начин.

Планирате ли да започнете работа по следващия албум както беше обявено преди напускането на Mike?

Да. На този етап не виждам причина нещата да не вървят по програма и да се отлагат. Мисля, че всички искаме да се върнем в студиото и да създадем малко нова музика. Така, че в момента определено смятам януари за реалистичен.

Повече свобода, или повече напрежение ще донесе липсата на Mike в студиото?

Не мисля, че ще има каквото и да е напрежение. Единственото, което може да се промени е начина, по който песните се композират и записват. Мисля, че определено ще има някаква промяна. Даже моето мнение е, че нещата трябва да се променят, това е нова глава във всеки един смисъл на думата.

Ще използвате ли външен продуцент или John Petrucci или който и да е друг от групата ще се заеме с тази задача?

Това е нещо, което обсъждаме, но мисля, че ще оставим това на John Petrucci и той ще продуцира. Мисля, че той е изцяло компетентен по въпроса и знае точно какво трябва да правим, за да звучим подобаващо.

0 Какво мислиш?

Какво мислиш?

Абонамент

 

Email абонамент

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Архив

Free Blog CounterEnglish German Translation
Блог класация