Lars Ulrich от METALLICA: " Метълът е като херпес, никога не си отива"  

Posted by Svuio in ,


Напоследък вкарвате в сетлистовете си някои песни, които не са попадали в него от известно време както и парчето от не толкова добре приетия St.Anger.

Осъзнахме, че покрай цялата любов на която се радва Death Magnetic както и положителния прием на старите парчета, моментът е идеален да посвирим някои песни от комерсиалните Load и Reload. Преди няколко дни свирихме в Германия песен от St.Anger и беше посрещната добре. Един тип ни правеше интервю преди няколко седмици и ме попита дали знам за албум наречен Born Again. Естествено, че го знам, Black Sabbath, Zero the Hero, един от най-добрите им албуми. И той каза"точно това имам в предвид".

След 20 години St.Anger ще бъде като Born Again на Sabbath, защото когато Born Again излиза всички го мразят, а сега е един от най-признатите им албуми. Почакайте и ще видите, че St.Anger ще бъде Born Again.


Вижте, през 2004г. след първото шоу във Финикс стартирахме LiveMetallica.com откъдето можете да си свалите концерта на запис два дни след като се е състоял. От въпросния концерт насам никога не сме свирили същия сетлист два пъти. Оттогава сме свирили на някъде към 200 концерта и всяка вечер променяме списъка и това е нещото, което ни държи живи и заинтересовани, понеже правим различни неща всяка вечер. На турнето в подкрепа на St.Anger избирахме измежду 60 песни. Но пък през деветдесетте свирихме предимно неща от Черния албум, Load и Reload. От St.Anger турнето насам свирим повече неща от осемдесетте, понеже преди свирихме много от деветдесетте.

Кои групи ви направиха приятно впечатление напоследък?

Отворени сме към това, взехме Machine Head с нас в Америка, Lamb of God идват. Някак си ги разделяме, взимаме Machine Head за малко, после Lamb of God за малко и по същия начин Down. Всички тези банди са толкова яки, така че искаме да ги покажем на нашите фенове и да ги приобщим. Има една група от Остин, Тексас, която се нарича The Sword, които ще отварят концертите в по-голямата част от турнето, защото са толкова яки, че просто трябва да са с нас през цялото време. След това ще се сменят, в момента има две поддържащи групи, нещо, което никога не сме правили преди, а това е възможност да се даде шанс на тези групи да свирят с нас. Така, че The Sword ще отварят повечето от концертите, а ще редуваме втората група.

Кое прави метълът толкова интересен за феновете?

Това е чудесен въпрос. Това, което мога да ти кажа е, че пътувайки много по света през последните няколко години, виждам, че метълът е жив и е просто невероятно. Скандинавия, Источна Европа, Далечния изток, просто не е за вярване. Не знам какво е, но през 90-те децата бяха луднали по грънджа и живота покрай него или както там го наричат, по групи като Limp Bizkit.

В момента децата отново слушат метъл и то не какъв да е а метъл от 80-те и 70-те като Iron Maiden, Metallica, Deep Purple, Black Sabbath. Невероятно е. Като, че ли в подобни моменти се сещам за думата "вечен".

Метълът е вечен защото стои някак си настрани от "модата", настрана от вълните на популярността, той е грозната страна. И той си стои там защото не го асоциират с модното, просто е там и не мърда като херпес, който никога не си отива.

0 Какво мислиш?

Какво мислиш?

Абонамент

 

Email абонамент

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Архив

Free Blog CounterEnglish German Translation
Блог класация