Приказка със CINDERELLA и MR.BIG  

Posted by Svuio in , ,


Все по-богатият концертен живот в България ни е предлагал вече какво ли не, но като че ли все още има има доста групи, които мечтаем да видим на българска земя. Една от тези групи безспорно са глем величията от 80-те CINDERELLA. Благодарение на Loud Concerts, Tom Keifer и останалите "пепеляшки" заформиха истинско глем торнадо, при това споделяйки сцената с друга любима на българската публика група - MR.BIG.


Шоуто започна малко след 20ч. когато светлините угаснаха, за да се качат MR.BIG в оригинален състав:


Eric Martin - вокали
Pat Torpey - барабани
Billy Sheehan - бас
Paul Gilbert - китара






Имена известни на всички в залата, заформящи една от най-добрите рок банди в музикално и композиционно отношение. MR.BIG издадоха новия си албум What If в началото на годината и съвсем естествено значителна част от сетлиста се състоеше от нови песни като отварящата и в албума и в концерта Undertow, American Beauty, Stranger in My Life и др. Излишно е да споменаваме, че още от първите няколко тона си пролича на колко високо ниво са всички в бандата като започнем от пеенето на Eric Martin и стигнем до невероятния Paul Gilbert за когото няма тайни в свиренето на китара. Не случайно той е признат за един от петимата най-добри шредъри за всички времена. И той, и Billy Sheehan ни показаха какво могат в солови изпълнения. Бандата свири почти два часа като освен новия албум забиха и редица познати хитове като Daddy, Brother, Lover, Little Boy, A Little Too Loose, Colorado Bulldog и задължителната To Be With You. Е, липсваше другата "задължителна" Wild World, но и без нея едва ли има недоволни. Разбира се, не можем да не отчетем и проблемите със звука, които са традиционни за тази зала. На повечето места определено се чуваше кънтенето от отразяващия се в края на залата звук. Все пак имаше места долу на пода (вероятно и на трибуните) където озвучаването беше на добро ниво, а и майсторството на музикантите компенсира до голяма степен редица от проблемите.




Трябва да отбележим, че зала Фестивална бе почти пълна, което означаваше, че присъстват между 2500-3000 души. Повечето от тях определено бяха дошли предимно заради CINDERELLA и това си пролича още от момента когато светлините загаснаха за втори път и когато секунди по-късно на сцената се появи една от най-култовите глем банди на 80-те. Текущото турне отбелязва 25-годишнината от създаването на бандата. CINDERELLA обикалят света в почти изцяло оригинален състав:

Tom Keifer - вокали, китара, клавишни и др.
Jeff LaBar - китара
Eric Brittingham - бас
Fred Coury - барабани



Около десет секунди бяха нужни на бандата на Keifer, за да взриви публиката в залата. Нямаше и едно парче, което феновете да не припяват, а на много от хитовете направо изземваха функциите на Tom. Последния показа завидна певческа класа въпреки всичките здравословни проблеми с гласа си през последните десетина години и макар да не бе на нивото от младините си, пак успя да взриви залата. Нека не забравяме, че Tom Keifer освен певец е и мултиинструменталист, който се справя еднакво добре с всички възможни инструменти, които една рок банда би могла да използва. Това той показа и снощи. CINDERELLA започнаха с бързите Once Around The Ride и Shake Me, преди първата балада - Heartbreak Station. Безсмислено е да изброяваме всички парчета, които бандата заби, понеже те са известни на всеки един техен фен. CINDERELLA не изпълниха нито едно парче от последния им четвърти албум - Still Climbing от 1994г., но едва ли има особено много разочаровани от този факт, имайки предвид не особено големия успех на точно този диск. Останалите от групата също допринесоха подобаващо за чудесното преживяване на публиката. Лично мое мнение е, че звукът от изпълнението на CINDERELLA беше значително по-добър от този на MR.BIG. Като друг недостатък на вечерта можем да изтъкнем и доста краткото времетраене на шоуто - малко на един час, но въпреки това след края на последния хит - Shelter Me, едва ли е имало някой недоволен, че е прекарал вчерашната вечер наслаждавайки се на изпълненията на двете банди.

Снимки от концерта тук и тук.











0 Какво мислиш?

Какво мислиш?

Абонамент

 

Email абонамент

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Архив

Free Blog CounterEnglish German Translation
Блог класация