HAGGARD и EXCITER ни размазват в четвъртък  

Posted by Svuio in , ,

Искам само да напомня за концерта на HAGGARD и EXCITER в четвъртък 20 ноември в Blue Box в София. Това си е събитие, което не може да се изпусне. Нека представя с две думи двете групи.

Haggard са немска група основана през 1991 г. По начало се е предвиждало бандата да свири death, но след първите демота стила се насочва към симфоничния метъл с много фолк елементи, което прави групата един от основателите на този стил. Първият студиен албум се казва And Thou Shalt Trust...the Seer и излиза през 1997г. Внимание привлича вторият им албум Awaking the Centuries, след който последва голямо турне в Мексико през 2000-2001г. През 2004г. излиза и концептуалният Eppur Si Muove за живота на Галилео Галилей и проблемите му около твърдението му, че Земята е кръгла. Последният засега албум Tales of Ithiria излиза през август тази година и е базиран на фентъзи история.

Характерното за Haggard е големият брой музиканти, които използват. Например през 2000г. членове на групата се водят цели 21! човека. Водещата сила на групата обаче си остава вокалистът и китарист Asis Nasseri, който композира всички парчета.

Ето и настоящият състав:

Asis Nasseri - вокали, китара
Susanne Ehler - сопрано
Veronika Kramheller - сопрано
Fiffi Fuhrmann - тенор, бас
Andreas Peschke - флейта
Steffi Hertz - виола
Johannes Schleiermache - виолончело
Claudio Quarta - китара
Hans Wolf - пиано, кийборд
Luz Marsen - барабани, перкусии
Ally - цигулка
Schummi - перкусии

Само 12 човека, скромно, скромно.


Специални гости на шоуто ще бъдат траш легендите EXCITER. Бандата се смята за една от първите свирещи speed метъл. Групата е основата в Онтарио, Канада през далечната 1978г. До момента Exciter имат десет издадени албума като последният Thrash Speed Burn излезе през февруари тази година и получи доста добри отзиви.

Въпреки многото промени в състава, групата оцелява. Настоящ състав:

Kenny "Metal Mouth" - вокали
John Ricci - китара
Rob "Clammy" Cohen - бас
Rick Charron - барабани

И двете групи си струват, така че не мисля, че има причина да пропуснете този концерт, а мисля, че билети все още могат да се намерят чрез мрежата на eventim.bg. Да не забравяме разбира се и другите две групи - Remember Twilight и рпдните Балканджи. Организатори са Арт БГ.

0 Какво мислиш?

Какво мислиш?

Абонамент

 

Email абонамент

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Архив

Free Blog CounterEnglish German Translation
Блог класация